LEPOTAN! Vanserijski pastuv stigao u ergelu Ljubičevo, izgleda kao milion dolara a evo koliko je plaćen!
Foto: RTS Printscreen

od njega se očekuju budući šampioni

LEPOTAN! Vanserijski pastuv stigao u ergelu Ljubičevo, izgleda kao milion dolara a evo koliko je plaćen!

Srbija -

LJUBIČEVO - Najstarija srpska ergela „Ljubičevo“ dobila je prinovu. Reč je o vanserijskom pastuvu od koga se očekuju budući šampioni.

Izgleda kao milion dolara. Toliko je svojevremeno pastuv Jejl plaćen na aukciji u Americi. A ergela „Ljubičevo" dobila ga je besplatno.

konj, Jejl, Ljubicevo, ergela
foto: RTS Printscreen

„Jejl je došao pre nedelju dana u „Ljubičevo" iz Engleske. Poklon je kolege veterinara Nebojše Petrovića ergeli 'Ljubičevo'. I od prošlog ponedeljka je stanovnik naše ergele", rekao je Mirko Stojanović, direktor JP „Ljubičevo", za javni servis.

Jejl je imao veoma uspešnu trkačku karijeru u Americi i Engleskoj, ali se povredio, pa mu je i cena drastično pala. Na stazu više ne izlazi, ali ima drugi, takođe veoma važan zadatak, da svoje vanserijske gene prenese na buduće generacije.

„On može dosta dugo da se koristi u priplodu, tako da će da bude ne samo za ergelu 'Ljubičevo', nego i za sve odgajivače u Srbiji biće dostupan", dodao je Stojanović.

konj, Jejl, Ljubicevo, ergela
foto: RTS Printscreen

U najstarijoj srpskoj ergeli očekuju od Jejla stvaranje novih šampiona, kakve je „Ljubičevo" svojevremeno imalo. „To je cilj. Znači, posle Vićenca i Remoza, mi nismo imali ovako dobrog pastuva. Nadamo se da će on da opravda naša očekivanja i bude, ako ne isti, bolji od Remoza i Vićenca", kaže Stojanović.

Iako pripada eliti, Jejl u „Ljubičevu" nema poseban tretman. Sigurno je da ne mora da se plaši konkurencije, a prvi utisci govore da mu se dopala nova sredina.

(Kurir.rs/RTS)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track