KORONA U PČINJSKOM OKRUGU: Analize pokazale 156 pozitivnih osoba, svi građani treba da se testiraju na antitela
Foto: Kurir.rs/T.S.

ZABRINJAVAJUĆE

KORONA U PČINJSKOM OKRUGU: Analize pokazale 156 pozitivnih osoba, svi građani treba da se testiraju na antitela

Srbija -

Od danas, svi građani, bez obzira na to da li su bili ili nisu zaraženikovidom -19 mogu da urade testiranje antitela, to jest da utvrde nivo antitela na korona virus u Zavodu za javno zdravlje Vranje za šta im je potreban i obavezan uput izabranog lekara, saopšteno je iz Zdravstvenog centra u Vranju.

Na kovid 19 testirano je 496 osoba sa teritorije Pčinjskog okruga. Rezultati analize su pokazali da je 156 lica zaraženo koronavirusom, poslednji su podaci koje je saopštio Gradski štab za vanredne situacije. Od ovog broja 88 novoobolelih je iz Vranja, 28 iz Surdulice, 13 iz Vladičinog Hana, 9 iz Trgovišta, 10 iz Bujanovca, 5 iz Bosilegrada i 3 iz Preševa.

U Kovid ambulanti ATD , prema podacima Zdravstvenog centra u Vranju tokom jučerašnjeg dana obavljena su 303 pregleda, 106 prvih I 197 kontrolnih. Urađeno je 99 laboratorijskih analiza, 6 PCR i 109 antigenskih testova. Od toga 56 je pozitivno na koronavirus.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Ana Paunković

U poslednja 24 časa i pored svih napora lekara, u Vranju je bitku sa koronavirusom izgubio jedan pacijent, zvanični su podaci saopšteni iz ove zdravstvene ustanove.

U kovid bolnicama ZC Vranje hospitalizovano je 120 pacijenata. Svi supozitivni na koronavirus i sa upalom pluća, dok je na kiseoniku 69 pacijenata. Na bolničko lečenje primljeno je 11 pacijenata, a otpuštena tri, od kojih je jedan transportovan za Kruševac. Slobodnih mesta je 38. U Kovid ambulanti za decu obavljen 61 pregled. Petoro dece poslato je na dalje lečenje na Pedijatriju. Urađena su 43 antigenska testa. Analize su pokazale da je 14 dece pozitivno na kovid 19.

U Ambulanta pri Bolnici obavljen 121 pregled, testirano je 11 pacijenata od kojih su dva pozitivna na koronavirus,

Od početka imunizacije zaključno sa 12.oktobrom u Vranju je dato ukupno 99.339 doza svih vakcina, saopšteno je iz Zdravstvenog centra u Vranju.

(Kurir.rs/T.S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track