Završena rekonstrukcija Poštanskog centra Niš
Foto: KURIR

Završena rekonstrukcija Poštanskog centra Niš

Srbija -
Rekonstrukcijom poštanskih centara u Beogradu, Nišu i Novom Sadu u kratkom roku od ručne prerade dostignuta automatizovana prerada poštanskih pošiljki

NIŠ - Javno preduzeće PTT saobraćaja Srbija intenzivno radi poslednjih godina na svom tehnološkom usponu i razvoju i rekonstrukcijom poštanskih centara u Beogradu, Nišu i Novom Sadu u kratkom roku je od ručne prerade dostignuta automatizovana prerada poštanskih pošiljki, rekao je danas u Nišu vršilac dužnosti generalnog direktora tog preduzeća Goran Ćirić.

Ćirić je na obeležavanju završetka rekonstrukcije Poštanskog centra u Nišu i otvaranju renovirane pošte Niš 6, kojem je prisustvovao ministar Rasim Ljajić i rukovodstvo grada, rekao da je srpska pošta rekonstrukcijom tri centra preskočila "jedan tehnološki vek" i da je sada, što je na neki način apsurd, u prednosti u odnosu na neke najmodernije evropske poštanske uprave.

On je podsetio da su građevinski radovi u beogradskom centru površine 28.000 kvadratnih metara završeni u maju ove godine, da je niški centar površine oko 5.000 kvadratnih metara i da će za sedam dana biti završen i novosadski centar na površini od oko 4.500 kvadratnih metara. U rekonstrukciju niškog poštanskog centra uloženo je oko 169 miliona dinara.

"Povezivanjem sva tri centra imaćemo potpuno integrisani sistem", kazao je Ćirić i podsetio da je za rekonstrukciju tri centra uloženo ukupno 40 miliona evra sopstvenih sredstava.

Radeći na rekonstrukciji i modernizaciji poštanskog saobraćaja, Pošte Srbije su istovremeno podrška svojoj državi u integrativnim procesima, napomenuo je Ćirić.

Ministar spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija Rasim Ljajić je čestitao rukovodstvu i zaposlenima na velikom uspehu koji se ogleda u ulaganju isključivo sopstvenih sredstava u rekonstrukciju tri centra i u dobrim rezultatima poslovanja.

Govoreći o značaju razvoja srpske pošte, Ljajić je rekao da je taj projekat najpre planiran još 1971. godine, a zatim je usvojen i 2002, posle demokratskih promena, da bi bio završen 10 godina posle toga.

Ljajić je rekao da mnogi govore o reformama ne znajući šta to zapravo znači, a završetak modernizacije srpske pošte je najočitiji primer kako se sprovodi reforma, kao i da će niški centar biti od velike koristi privredi, regionu, građanima i zaposlenima.

Gradonačelnik Niša Zoran Perišić je rekao da je modernizacija srpske pošte primer koji pokazuje da je potrebno uraditi najpre ono što možemo sami, pa se tek onda obraćati za pomoć.

Ljajić, Ćirić i Perišić su poslali prvo pismo iz renovirane pošte i rekonstruisanog centra koje su uputili predsedniku vlade Ivici Dačiću u kome ga obaveštavaju da je rekonstrukcija niškog poštanskog centra završena.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track