OBILNE PADAVINE I U LOZNIČKOM KRAJU: Njive poplavljene, kuće srećom nisu
Foto: T.Ilić

loše vreme

OBILNE PADAVINE I U LOZNIČKOM KRAJU: Njive poplavljene, kuće srećom nisu

Srbija -

LOZNICA - Kiša koja u lozničkom kraju pada gotovo da ne prestaje od četvrtka u 13 časova dovela je do izlivanja nekih vodotokova. Jadar je još juče napustio korito u njegovom nebranjenom delu, izlio se nizvodno od Gajića mosta i poplavio okolna polja, što je gotovo redovna pojava čim naiđu velike padavine, a u Dragincu se ponovo pod vodom našlo kompletno fudbalsko igralište lokalnog FK 14. oktobar.

Prema podacima hidrometeorloške stanice u Loznici od četvrtka do jutros u sedam časova palo je ukupno 107,2 litre kiše po metru kvadratnom. Inače, u jesenjem periodu prosek je sto litara za mesec dana.

Danas se saopštenjem oglasio Gradski štab za vanredne situacije u kome se navodi da su poplavljena područja u gornjem Jadru sinoć obišli pomoćnik gradonačelnika Ljubinko Đokić i član Gradskog veća Biljana Filipović.

Loznica, kiša, jesen, poplave, Jadar, Draginac
foto: T.Ilić

Posle uvida u stanje na terenu i razgovora sa meštanima utvrdili su da je situacija ‘’za sada stabilna i da nema poplavljenih kuća’’, stoji u saopštenju. Reka Karlagan nije izlila dok je Jadar nizvodno od mosta u Dragincu poplavio igralište i neke od njiva pod kukuruzom. Gradski štab za vanredne situacije je u stanju pripravnosti i spreman da reaguje sa svim raspoloživim resursima ukoliko dođe do većih izlivanja, ističe se na kraju saopštenja.

Loznica, kiša, jesen, poplave, Jadar, Draginac
foto: T.Ilić

Očekuje se da kiša konačno danas prestane.

Kurir.rs/T.Ilić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track