ZABLISTALA LOZNICA! Pogledajte kako je ukrašena, sviđa vam se? (FOTO)
Foto: Kurir.rs/T. Ilić

nema organizovanog dočeka na otvorenom

ZABLISTALA LOZNICA! Pogledajte kako je ukrašena, sviđa vam se? (FOTO)

Srbija -

LOZNICA – U okićenoj Loznici zahuktava se praznična atmosfera, a na deset dana uoči dočeka 2022. nema najave da će biti zajedničkog slavlja na otvorenom.

Loznica, Novogodišnji Ukrasi
foto: Kurir.rs/T. Ilić

U lokalnoj samoupravi nezvanično kažu da nije ništa planirano što i neće biti iznenađenje jer u Loznici duže od decenije nije bilo organizovanog okupljanja u najluđoj noći. Poslednji put se to dogodilo na dočeku 2008. ispred Vukovog doma kulture. Za razliku od prethodnih godina Lozničani će ove dobiti klizalište na otvorenom, radovi su počeli prošle sedmice i treba da budu gotovi u četvrtak.

Gradsko veće je odlučilo da se na prostoru parkinga iza Vukovog doma kulture postavi montažno klizalište koje se daje na privremeno korišćenje Turističkoj organizaciji grada Loznice. Imaće tri stotine kvadratnih metara, a treba da bude otvoreno do kraja janura naredne godine. Loznica, inače, noću ima svečanu atmosferu u centralnom delu grada. Ulice i Bulevar Dositeja Obradovića okićeni su već tradicionalno svetlećim pahuljama, a na šetalištu po prvi put b’’pada’’ svetleća ’’meteorska kiša’’.

1 / 5 Foto: Kurir.rs/T. Ilić

Kao i minule godine postavljene su dve velike novogodišnje jelke, a kod prostorija Turističke organizacije Loznice novogodišnja kapija, kao i velike saonice sa dva svetleća irvasa koji su omiljeno mesto za fotografisanje mališana, ali i starijih.

Loznica, Novogodišnji Ukrasi
foto: Kurir.rs/T. Ilić

Po koji Deda Mraz prošeta gradom, a ugostitelji izlaze sa ponudama za doček, mada skromnije nego prethodnih godina, sve u skladu sa epidemijskom situacijom kada za druženje u kafani treba imati ne samo novca već, po prvi put, i kovid sertifikat.

Loznica, Novogodišnji Ukrasi
foto: Kurir.rs/T. Ilić

Za doček, u nekim objektima treba odvojiti i do 6.000 dinara po osobi, a mladi koji nisu vakcinisani našli su rešenje pa ovih dana užurbano iznajmljuju stanove u kojima će sa društvom sačekati susret 2021. i 2022. godine.

Kurir.rs/T.Ilić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track