NOVAC ZA "POMOĆ U KUĆI": Podrška starim i invalidnim licima u Malom Zvorniku
Foto: Kurir/T.I.

NOVAC ZA "POMOĆ U KUĆI": Podrška starim i invalidnim licima u Malom Zvorniku

Srbija -

Malozvornička opština obezbedila je novac za realizaciju programa "Pomoć u kući" starim i invalidnim licima u ovoj godini pošto je na osnovu ugovora o namenskim transferima u socijalnoj zaštiti od države dobila nešto više od milion dinara.

Prema rečima predsednika opštine Zorana Jevtića, pružanje ove usluge za 28 korisnika u selima i jednog korisnika u urbanom delu opštine realizovano je u saradnji sa Domom za smeštaj odraslih i starih lica "Carski konak" iz Tršića i biće nastavljeno i ubuduće. Program podrške starim licima obuhvata pomoć u obezbeđivanju hrane, nabavku namirnica, pripremu lakih obroka, održavanje higijene posuđa, odeće, posteljine, stana, nabavku lekova, odvođenje lekaru i slično, navedeno je na opštinskom sajtu. Na području opštine Mali Zvornik program "Pomoć u kući", pružen je za 19 korisnika koji su sami u staračkom domaćinstvu i deset u dvočlanom domaćinstvu u kojem žive zajedno sa supružnicima.

Usluge socijalne zaštite "Pomoć u kući" lokalna samouprava je prethodno obezbedila u septembru prošle godine za 29 lica u životnom dobu između 65 i 85 godina.

Kurir.rs/T.I.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track