NESREĆA BILA BRŽA OD POMOĆI! Predsednik opštine o tragediji porodice Ametović: Sinoć sam saznao za dug od 100.000 dinara za struju
Foto: Kurir/S.T.

Tuga

NESREĆA BILA BRŽA OD POMOĆI! Predsednik opštine o tragediji porodice Ametović: Sinoć sam saznao za dug od 100.000 dinara za struju

Srbija -

Predsednik opštine Mali Zvornik Zoran Jevtić izrazio je žal zbog nesrećnog slučaja i uputio saučešće porodici Ametović zbog tragedije koja ih je zadesila kada je u noći između petka i subote u porodičnoj kući nastradao devetogodišnji dečak, najverovatnije od posledica trovanja ugljen dioksidom, saopšteno je danas na opštinskom portalu.

On je naveo da su, prema informacijama koje ima, otac i jedanaestogodišnja sestra preminulog dečaka nakon zbrinjavanja u bolnici u Loznici u stabilnom stanju, te da će zvanični nalazi obdukcije pokazati tačan uzrok smrti dečaka. Kako se navodi, Jevtić je rekao da su članovi ove porodice, o kojoj se brine samohrani otac, višegodišnji korisnici Centra za socijalni rad iz Malog Zvornika, te da je podršku petočlanoj porodici kontinuirano pružala i opština kao i da sinoć, kada je oko 17 časova razgovarao sa ocem porodice, ništa nije ukazivalo na strašni događaj. Predsednik kaže da mu Ametović ranije nije pričao da ima dugovanja za struju.

- Tek u sinoćnjem razgovoru požalio se da su mu u decembru prošle godine isključili struju zbog duga od oko 100.000 dinara, da se nakon toga nelegalno priključio na mrežu i da je ekipa ED sinoć ponovo dolazila i isključila im struju – rekao je Jevtić i naveo da je on zbog toga pozvao Ametovića da u ponedeljak dođe u njegov kabinet na razgovor kako bi opština pokušala da sa ED pronađe rešenje.

Ametovići, Dragan Ametović, Mali Zvornik, Radalj
foto: Kurir.rs/T. Ilić

Jevtić je naveo da je do detalja upoznat sa situacijom Ametovića i istakao da opština uveliko radi na rešavanju stambenog pitanja porodice, te da je ocu dao broj telefona i da je mogao u svakom trenutku da mu se obrati.

- Nudili smo ocu da mu, umesto obnove trošne kuće, nađemo drugi smeštaj, ali nije hteo, jer je, kako je rekao, vezan za tu lokaciju, gde mu je otac imao kovačku radnju, a i on sam se takođe bavi tim poslom. Onda smo uradili preparcelizaciju, pa ozakonili postojeću kuću, jer su se i zemlja i kuća vodili na nekoliko vlasnika, njegovoj braći i sestrama i spremali se da izvršimo sanaciju i rekonstrukciju kuće, uz dogradnju kupatila i još jedne prostorije - dodao je Jevtić.

Mali Zvornik, Zoran Jevtić
foto: Kurir/S.T.

On je istakao da je opština u budžetu opredelila milion dinara za rešavanje stambenog pitanja Ametovića i da im je u više navrata obezbeđivala ogrev i hranu kao i da je predškolska ustanova iz Malog Zvornika prikupila oko 180.000 dinara na ime pomoći toj porodici.

- Nema govora o zanemarivanju porodice. Naprotiv, činimo sve da im pomognemo. I taman kada smo priveli kraju sve aktivnosti vezane za rešavanje imovinskih odnosa na parceli na kojoj se nalazi trošna kuća u kojoj Ametovići trenutno žive, bez čega nije bilo moguće započeti radove na obnovi, desila se strašna nesreća - rekao je Jevtić uz zaključak da će opština nastaviti aktivnosti u nameri da uredi dom Ametovića, ali da gubitak mladog života koji se dogodio, nažalost, ništa neće moći da nadomesti, stoji na kraju opširnog saopštenja koje je Jevtić preneo i na svojoj fejsbuk stranici.

Inače, nastradli dečak biće sahranjen u nedelju u Radalju.

Kurir.rs/T.I

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track