LOKALNA RAZVOJNA POLITIKA: Pančevo ima plan razvoja do 2028.
Foto: Shutterstock

LOKALNA RAZVOJNA POLITIKA: Pančevo ima plan razvoja do 2028.

Srbija -

Pančevo je prepoznato kao perspektivno mesto za ulaganja i grad budućnosti

Odbornici Skupštine Pančeva pre nekoliko meseci su usvojili Plan razvoja Pančeva 2022-2028, čime se ovaj grad svrstao u red onih koji imaju definisanu razvojnu politiku.

Gradska menadžerka Maja Vitman naglasila je da su prioritetni pravci unapređenje poslovnog ambijenta sa fokusom na domaću privredu i poljoprivredu, ulaganja u infrastrukturu i programe koji unapređuju Pančevo i kvalitet života građana, kao i zelenija i zdravija životna sredina.

Grad Pančevo, Pančevo
foto: Grad Pančevo

- Plan razvoja predstavlja dokument najvišeg značaja za jedinicu lokalne samouprave, krovni dokument koji smo u obavezi da sprovedemo u skladu za Zakonom o lokalnoj samoupravi i Zakonu o planskom sistemu. Odnosi se na period od narednih sedam godina i sadrži pregled i analizu postojećeg stanja, viziju, prioritetne ciljeve, pregled i opis mera kojima smo definisali ciljeve, kao i način sprovođenja i praćenja.

Pančevo je prepoznato kao perspektivno mesto za ulaganja i grad budućnosti. Naša vizija i prioritet razvoja do 2028. godine vidi Pančevo kao zajednicu sa atraktivnim uslovima za poslovanje, porodicu i mlade, sa zelenijom i zdravijom životnom sredinom, unapređenom socijalnom i komunalnom infrastrukturom, ponosnu na svoje kulturno nasleđe i diverzitet i usmerenu ka budućnosti i održivom razvoju - istakla je Vitmanova.

Tekst je objavljen u sklopu projekta koji je sufinansiran od strane Grada Pančeva.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja