VIŠE BEBA, MANJE VENČANJA: Lepe vesti iz Loznice, grad bogatiji za više novih stanovnika nego 2021!
Foto: T.I.

sumiranje godine

VIŠE BEBA, MANJE VENČANJA: Lepe vesti iz Loznice, grad bogatiji za više novih stanovnika nego 2021!

Srbija -

LOZNICA - U matične knjige upisano je više rođenih, a manje venčanih i preminulih tokom prethodne godine, pokazuju podaci Odeljenja za opštu upravu Grada Loznice.

U odnosu na 2021. u knjigu rođenih upisano je petnaest beba više jer je grad postao bogatiji za 579 novih stanovnika koji su svet ugledali u lozničkom porodilištu i više novorođenčadi je podatak koji raduje. Sa druge strane ne ohrabruje manji broj onih koji su rešili da razmene burme i uplove u ‘‘bračnu luku’‘.

Lani su brak sklopila 434 para, trideset jedan manje nego godinu pre. Grad već nekoliko godina želi da podrži parove i za prvi sklopljen brak iz lokalne kase supružnicima sledi nadoknada u visini jednog prosečnog ličnog dohotka isplaćenog na teritoriji Loznice za mesec kada su bili kod matičara, ali to izgleda nije bilo dodatni motiv da bude više izlazaka pred matičara.

Raduje podatak da je bilo manje upisivanja u knjigu umrlih, pošto je prošle godine zabeležen odlazak 1.079 Lozničana, 282 manje nego tokom 2021. godine. Inače, u podatke o broju rođenih ulaze samo bebe koje su ‘‘stigle’‘ u lozničku bolnici, čiji jedan ili oba roditelja imaju prebivalište u lozničkom kraju, a što se tiče venčanih i preminulih među njima su samo oni sa teritorije Grada Loznice.

T.Ilić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track