MIROVIĆ: Nova škola u Čurugu biće u funkciji u septembru 2025. godine
Foto: Pokrajinska vlada

MIROVIĆ: Nova škola u Čurugu biće u funkciji u septembru 2025. godine

Srbija -

„Pokrajinska vlada izdvojila je 600 miliona dinara za završetak radova na objektu Osnovne škole „Đura Jakšić“ sa fiskulturnom salom u Čurugu, u opštini Žabalj, čija je izgradnja počela pre 26 godina. Verujem da će prvog septembra 2025. godine đaci krenuti u školu u potpuno novom objektu, a Čuružani, posebno deca i omladina, ali i sportisti iz cele opštine, dobiće velelepnu salu za sportske aktivnosti“, izjavio je danas predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović nakon obilaska gradilišta.

Pokrajinska vlada, Igor Mirović
foto: Pokrajinska vlada

Kako je Mirović istakao, Pokrajinska vlada je ove godine izdvojila dodatna finansijska sredstva za uređenje osnovnih i srednjih škola širom Vojvodine.

„U toku je rekonstrukcija 11 školskih objekata u Vojvodini, a u pripremi je obnova Osnovne škole „Slavko Rodić“ u Bačkom Jarku, u opštini Temerin, velika investicija čija će realizacija početi u narednim nedeljama“, dodao je Mirović.

Prema novoprojektovanom rešenju, objekat u Čurugu je namenjen za osnovno obrazovanje nižih razreda, kao izdvojeno odeljenje postojeće centralne osnovne škole, kapaciteta 250 učenika u dve smene. Sportska sala za šest stotina gledalaca planirana je za potrebe škole, ali i za građane i sportske klubove.

Pokrajinska vlada, Igor Mirović
foto: Pokrajinska vlada

Reč je o školsko-sportskom kompleksu ukupne bruto površine više od 5.000 kvadratnih metara, od čega je površina zgrade osnovnog obrazovanja 1.365 kvadrata, a površina sportske sale 3.692 kvadratna metra.

U dvorištu iza škole i sale, projektnom dokumentacijom predviđeni su dodatni sportski tereni.

„U ovoj opštini realizovali smo brojne važne investicije, poput rekonstrukcije fabrike za proizvodnju pijaće vode. Zadovoljan sam kada vidim neimare i građevinske mašine koji će ostvariti nešto što je važno za ovaj kraj“, rekao je Mirović.

Pokrajinska vlada, Igor Mirović
foto: Pokrajinska vlada

Predsednik Opštine Žabalj Uroš Radanović izjavio je da je ovo bio jedan od najvećih problema te opštine, jer je izgradnja škole počela 1997. godine i od tada objekat stoji nezavršen.

„Uz podršku Pokrajinske vlade obezbedili smo sredstva i očekujemo da će novizgrađena škola biti u funkciji za manje od dve godine“, naveo je Radanović.

Obilasku radova prisustvovali su i potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice Žolt Sakalaš i direktor Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine Miloš Maletić.

Pokrajinska vlada, Igor Mirović
foto: Pokrajinska vlada

Pokrajinska vlada

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track