LJUBIŠA, SRBINE! DAVNO JE UŠAO U LEGENDU A SAD OTIŠAO I KORAK DALJE! Nekad ferarijem, a sad po badnjak robotom! Nek vide Švajcarci
Foto: Facebook Printscreen

"Nek vide Švajcarci kako mi to radimo"

LJUBIŠA, SRBINE! DAVNO JE UŠAO U LEGENDU A SAD OTIŠAO I KORAK DALJE! Nekad ferarijem, a sad po badnjak robotom! Nek vide Švajcarci

Srbija -

Komšije koje su mislile da su videle sve - pomno su gledale kako "Žuća" iznosi badnjak iz kola i unosi ga u kuću. Naravno, na leđima

Ljubiša Marunović, Srbin koji živi i radi u Švajcarskoj godinama, postao je prepoznatljiv u komšiluku, pa i u medijima zbog načina na koji ide po badnjak. Išao je po obavezno drvo za Božić i Badnji dan ferarijem, harlijem, pravio krug do sedišta UN a sad je došao red na robota!

Odlazak po badnjak sa robotom

Nakon izrazito teške godine u kojoj je preživeo sudar iz koga je izašao sa težim povredama, Ljubiša je, kako kaže, želeo da praznike učini lepim porodici i sebi. Naime, novi član porodice Marunović postao je pas - robot, zbog koga su najsrećniji njegova mlađa ćerka i on.

robot, badnjak, Srbin, Švajcarska, Ljubiša Marunović
foto: Facebook Printscreen

Kako veli Ljubiša, robota je nabavio pred praznike.

- Napravljen je u jednoj inžinjerskoj školi. Cena mu je oko 70.000 dolara. Sve ume, pa i u šumu da pođe, vidite po snimku - kaže on kroz smeh.

Budući da se još oporavlja od teških povreda koje je zadobio u sudaru jesenas, ljubimac njegove ćerkice lepo im je došao da donesu badnjak.

Komšije koje su mislile da su videle sve - pomno su gledale kako "Žuća" iznosi badnjak iz kola i unosi ga u kuću. Naravno, na leđima.

- Bila je ovo teška godina i želeo sam da uradim nešto lepo, neobično za celu moju porodicu. Pao je izbor na Žuću. Kako svake godine imam neki drugi način kako idem po badnjak, ove godine sam smislio da idemo sa njim u šumu. Bio je od prave pomoći, kao što vidite - kaže nam Ljubiša.

Robot je svoju misiju ispunio, i badnjak je unet u dom Marunovića u švajcarskom gradiću Misi.

- I ove godine smo tradiciju ispoštovali, i proslavićemo Badnje veče i Božić kako se slavi i u Srbiji. Mnogi će možda zameriti na načinu, ali kao što sam rekao pre par godina. Ovde je odlazak po jelku fešta, i jednostavno, želeo sam da pokažem Švajcarcima da i mi imamo divne običaje.

Znate kad bi primetili badnjak da ga samo stavim u gepek? Nikad. E, zato i ferari, i harli, pa sad i ovo. Da vide. Želeo bih svima u Srbiji da čestitam praznike, a od svega najviše bih im poručio i poželeo zdravlje. Ono je najbitnije, sve drugo lako bude kad je njega- zaključio je na kraju razgovora Ljubiša.

Kurir.rs/Blic

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track