GRAD VELIČINE ORAHA PAO U UŽICU, U GRADU POTOP: Nižu se upozorenja RHMZ, ovi delovi Srbije sledeći NA UDARU NEPOGODA (VIDEO)
Foto: Kurir.rs/Z.G.

GRAD VELIČINE ORAHA PAO U UŽICU, U GRADU POTOP: Nižu se upozorenja RHMZ, ovi delovi Srbije sledeći NA UDARU NEPOGODA (VIDEO)

Srbija -

UŽICE - Užički kraj posle 15 časova zahvatilo je jako nevreme, nakon što je Republički hidrometeorološki zavod Srbije najavio nepogode širom Srbije.

Posle jakog pljuska i vetra, usledio je grad. Prvo je padao grad veličine lešnika, a posle deset minuta padale su i krupnije ledenice veličine oraha.

1 / 10 Foto: Printcsreen

Očekuje se da nevreme prođe do 16 časova. Užičani su pre kiše mogli čuti dejstvovanje protivgradne odbrane, a pojedini kažu da se čulo desetak ispaljivanja raketa.

01:02

Grad veličine oraha padao u Užicu

U centru Užica je trenutno pravi "potop".

Užice, grad, nevreme
foto: Z.G.

Republički hidrometeorološki zavod Srbije izdao je nekoliko upozorenja tokom današnjeg dana na nevreme u Srbiji.

Kako je naveo RHMZ, u toku popodneva očekuje se dalje intenziviranje oblačnih razvoja sa pljuskovima i grmljavinom. U narednom satu padavine se očekuju na području Vojvodine i jugozapadne Srbije, a u nastavku dana razvoji će biti sve češći i u ostalim krajevima.

Najnovije upozorenje u 14.45

"Najveća grmljavinska aktivnost sa lokalno obilnim pljuskovima, gradom i jakim vetrom osmatra se trenutno na severu Zlatiborskog okruga (Bajina Bašta - Čajetina - Užice - Požega - Kosjerić)", stoji u najnovijem upozorenju u 14.45.

"Ova oblačnostu južnoj-jugozapadnoj struji premeštaće se ka Kolubarskom okrugu. Istovremeno, očekuje se da oblačnost iz BiH zahvati Podrinje i takođe uslovi jake pljuskove sa grmljavinom i ponegde gradom.", upozorava RHMZ.

"Do kraja dana će u košavskom području duvati umeren i jak jugoistočni vetar, a na jugu Banata sa udarima olujne jačine. Udari košave tokom noći u slabljenju.", piše na sajtu RHMZ.

Grmljavinske nepogode, grad i olujni vetar

Kako stoji na sajtu RHMZ, pljuskovi i grmljavine koji se na području Srbije očekuju danas posle podne, uveče, ali i sutra lokalno će biti praćeni gradom, olujnim vetrom, ali i većom količinom padavina za kratko vreme (od 20 do 40 mm, lokalno i više).

"U četvrtak (23.05.) se prognozira da oblast sa najvećim rizikom od obilnih pljuskova bude istočna Srbija, dok će u ostalim krajevima intenzitet i čestina grmljavinskih razvoja slabiti.", ističe se na sajtu RHMZ.

Hidrološko upozorenje

Na gornjim tokovima Zapadne i Južne Morave sa pritokama, kao i na Mlavi, Peku, Timoku, Jasenici, Kubršnici, Crnici, Belici, Lepenici, Lugomiru i Resavi tokom 22. i 23. maja vodostaji će biti u umerenom i većem porastu bez prevazilaženja upozoravajućih nivoa. Na bujičnim vodotocima ovih slivova moguća su lokalna izlivanja.

Bonus video:

01:02

Grad veličine oraha padao u Užicu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track