Italijani zainteresovani za deponiju Duboko
Foto: KURIR

Investicije

Italijani zainteresovani za deponiju Duboko

Srbija -
Ovo bi bila naša prva saradnja sa jednom srpskom firmom, a već narednog meseca ćemo izraditi biznis plan u kome ćemo konkretizovati sve elemente budućeg ulaganja, rekao predsednik konzorcijuma "Tre ambijente" Mauricij Skalabrini

UŽICE - Užičko rukovodstvo održalo je sastanak sa predstavnicima konzorcijuma "Tre ambijente" iz Vićence o mogućnosti realizovanja poslovne saradnje sa Regionalnom sanitarnom deponijom "Duboko".

"Tre ambijente", koji se bavi izgradnjom deponija i postrojenja za reciklažu komunalnog otpada i izgradnjom pogona za proizvodnju energije iz obnovljivih izvora, zainteresovan je, prema predsedniku konzorcijuma Mauricijua Skalabrini, za reciklažu otpada na deponiji "Duboko", od koga bi bila dobijana biomasa.

"Ovo bi bila naša prva saradnja sa jednom srpskom firmom, a već narednog meseca ćemo izraditi biznis plan u kome ćemo konkretizovati sve elemente budućeg ulaganja", rekao je Skalabrini.

Gradonačelnik Užica Saša Milošević naglasio je da se radi o investiciji koja je vredna 20 miliona evra, a da bi posao sa "Tre ambijentom" bio prvo javno-privatno partnerstvo sa inostranim partnerima u Užicu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track