Roditelji bojkotuju nastavu u školi u Kratovu

Priboj

Roditelji bojkotuju nastavu u školi u Kratovu

Srbija -
Roditelji 31 učenika Osnovne škole "Blagoje Polić" u Kratovu kod Priboja nisu danas poslali decu u školu zbog odluke Skupštine Opštine Priboj da ta škola bude istureno odeljenje škole "Nikola Tesla" u Pribojskoj Banji

PRIBOJ - Roditelji 31 učenika Osnovne škole "Blagoje Polić" u Kratovu kod Priboja nisu danas poslali decu u školu zbog odluke Skupštine Opštine Priboj da ta škola bude istureno odeljenje škole "Nikola Tesla" u Pribojskoj Banji. Roditelji tvrde da je odluka da školi u Kratovu bude ukinut status matične presedan, jer u Zlatiborskom okrugu postoji bar pet matičnih škola sa manje đaka i odličnim saobraćajnim komunikacijama, koje ipak nisu izdvojena odeljenja.

"Nemamo ništa protiv sprovođenja odluke o racionalizaciji školske mreže, ali smo revoltirani jer se kriterijumi Ministarstva prosvete primenjuju samo na našu školu i naše selo. Ako se svi problemi funkcionisanja prosvetnog sistema u zemlji rešavaju time što će se ukinuti dva radna mesta u školi u Kratovu, mi ćemo podneti tu žrtvu, ali je više nego očito da je ta odluka doneta zbog nekih drugih razloga", rekao je član Saveta roditelja Ilija Polić.

U Opštinskoj upravi u Priboju rekli su da je urađeno samo ono što je od njih traženo.

"Mi smo doneli odluku u skladu sa zahtevima Školske uprave Zlatiborskog okruga i Ministarstva prosvete. Time je samo završeno nešto što je trebalo da se uradi još pre dve godine", rekla je zamenica predsednika Opštine Vesna Jugović i dodala da je odluka doneta na zakonit način, a da je sve ostalo, pa i bojkot, u nadležnosti prosvetne inspekcije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track