VLADAR EL KLASIKA: Mesi potukao rekorde

Zanimljivosti

VLADAR EL KLASIKA: Mesi potukao rekorde

Fudbal -
Argentinac je sa tri gola doprineo pobedi Barselone, a sa 21 u najvećem derbiju španskog fudbala izbio je na čelo liste strelaca

Fudbaleri Barselone su pobedom nad Realom (4:3) u jednom od najuzbudljivijih El klasika u istoriji postali ravnopravni učesnici borbe za titulu u kojoj je uz dva najveća španska kluba i madridski Atletiko.

Ipak, istinski junak meča, punog preokreta i situacija o kojima će se pričati je Lionel Mesi. Tri gola i preuzimanje rekorda dodatni su razlog za zadovoljstvo čoveka, koji je potpuno zasenio Kristijana Ronalda. Sjajni Argentinac je u samom finišu prvog poluvremena na "Santjago Bernabeuu" izjednačio na 2:2.Bernabeuu" izjednačio na 2:2. To je bio njegov 19. pogodak (12 u Primeri, dva u Ligi šampiona i pet u Superkupu) u ukupno 27 mečeva sa ljutim rivalom, pa se probio na čelo liste strelaca u El klasiku, prestigavši legendu "kraljevskog kluba" Alfreda di Stefana.

Mesi je slavnog sunarodnika pretekao i po broju golova u Primeri, a potom i Uga Sančeza na drugom mestu, pošto je pogodio dva penala u drugom poluvremenu i došao do 236 pogodaka, a prvi je i dalje Telmo Zara sa 251.

http://www.youtube.com/watch?v=RyyKl06vDH8
http://www.youtube.com/watch?v=TYb3f5K9rCs
http://www.youtube.com/watch?v=Gk9KxadQAgY

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track