MAĐARSKA: Zbog kučeta umalo poginulo 14 ljudi!

UŽAS

MAĐARSKA: Zbog kučeta umalo poginulo 14 ljudi!

Crna Hronika -
Odjednom se odnekud pojavio pas i u pokušaju da ga izbegnem udario sam u bankinu, kaže Slobodan Ilić, vlasnik firme "Op-top turs", koji je upravljao autobusom

KRAGUJEVAC/TATABANJA - Slobodan Ilić, vlasnik firme "Op-top turs" i vozač autobusa koji je posle ponoći kod mesta Tatabanja u Mađarskoj sleteo s puta i prevrnuo se, izjavio je danas da nije zaspao za volanom već da je pokušao da izbegne psa na putu.

"Nije tačno da sam zaspao. Odjednom se odnekud pojavio pas i u pokušaju da ga izbegnem udario sam u bankinu, posle čega smo se prevrnuli", rekao je Ilić u telefonskoj izjavi iz Mađarske, gde se zbog lakših povreda nalazi u bolnicu.

Ilić je naglasio da je dao izjavu u policiji i tvrdi da protiv njega nije podneta krivična prijava. Za sebe kaže da nema telesne povrede, već samo ogrebotine na leđima i da veruje da će se sutra uveče vratiti u Srbiju.Prema njegovim rečima, u autobusu su bili Srbi iz Kragujevca i Topole, i sela iz okoline tih gradova, koji žive u Švajcarskoj, ali je bilo i turista.Sedište firme "Op-top turs" je u Gornjoj Trnavi u opštini Topola i autobus za Švajcarsku iz Kragujevca saobraća dva puta sedmično.

Firma ima predstavništva u Bazelu i Cirihu u Švajcarskoj, dok u Srbiji nema, već se karte rezervišu putem mobilnog telefona, a kupuju u autobusu.Četrnaest osoba je povređeno, od kojih pet teže, noćas posle ponoći, kada je autobus autoprevoznika iz Topole sa švajcarskim tablicama sleteo s puta i prevrnuo se kod mesta Tatabanja, na pola puta od Budimpešte ka Đeru, u blizini granice sa Austrijom.Niko od povređenih državljana Srbije nije životno ugrožen, a autoprevoznik iz Kragujevca će prevesti za Srbiju sve koji budu mogli da putuju, rekla je Tanjugu Ministarka zdravlja Slavica Đukić Dejanović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja