VOZAČ NA SASLUŠANJU: Nisam učestvovao u otmici žene vlasnika Planete sport
Foto: KURIR

Izneo odbranu

VOZAČ NA SASLUŠANJU: Nisam učestvovao u otmici žene vlasnika Planete sport

Crna Hronika -
Radomir Stefanović, koji je trebalo da preveze novac za otkup otete Svetlane Bošković, u svoju odbranu naveo je da je kobne večeri trebalo da ode na mali fudbal sa prijateljima kada ga je Zoran Bošković nazvao telefonom i rekao mu da hitno dođe

BEOGRAD - Radomir Stefanović jedini od petoro uhapšenih tvrdi da nije kidnapovao Svetlanu Bošković jer se spremao da sa prijateljima ide na mali fudbal.

Tužilac je zato juče naložio da se saslušaju prijatelji s malog fudbala ovog vozača “Planete sport”. Njegov alibi biće proveren i uvidom u listing njegovog mobilnog telefona. Vozač je uhapšen u petak uveče kada je službenim vozilom “Planete sport” trebalo da preveze 100.000 evra i 11,5 miliona dinara do otmičara u Batočini. To je bio iznos prve rate koju je Zoran Bošković, vlasnik “Planete sport”, trebalo da preda otmičarima koji su u Batočini držali zarobljenu njegovu suprugu Svetlanu.

Na saslušanju kod tužioca Radomir Stefanović je tvrdio da je nakon dolaska sa posla, u petak oko 17 sati, dogovarao termin za mali fudbal sa prijateljima u balonu za mali fudbal, u naselju Šumice. On tvrdi da ga je vlasnik “Planete” Zoran Bošković pozvao da hitno dođe u firmu u Bulevar Arsenija Čarnojevića, bez objašnjenja za kakav mu je posao potreban.

"Došao sam ispred firme i čekao. Video sam da neću stići na dogovoreni fudbal u 20 sati i o tome sam obavestio saigrače. Čak sam pozvao i prijatelja da me na tom fudbalu zameni", rekao je tužiocu Stefanović.

On tvrdi da nije bio u kontaktu sa otmičarima i dao je oba telefona policiji da uzmu listing i pregledaju sve poruke koje je proteklih dana slao.

"Čekao sam gazdu dva sata i u jednom trenutku sam ga pozvao da ga pitam da li je na mene zaboravio. On mi je odbrusio da sedim tu i da čekam dok se ne javi. Izašao je i nosio te kese. Tada mi je saopštio da mu je supruga oteta i da vozim novac za otkup. Objasnio mi je kako da dođem do Batočine i gde da čekam otmičare i predaju njegove supruge. Kada sam seo u automobil, policija me je uhapsila zbog otmice. A ja sam za nju saznao deset sekundi ranije", branio se Stefanović.

Njegov branilac Nebojša Perović kaže da je organizator otmice Slobodan Stojković u svom iskazu odbacio Stefanovića kao saučesnika. - Pretpostavljamo da je on izabran nasumično kao vozač. Nakon saslušanja svedoka i vlasnika firme, kao i pregledavanjem listinga i poruka, smatram da će biti dovoljno dokaza koji će osloboditi mog klijenta - smatra Perović.

Otputovali iz Beograda

Zorana i Svetlana Bošković, kako se saznaje, otputovali su van Beograda i od petka se ne pojavljuju ni u firmi. Svetlana Bošković provela je u zatočeništvu oko 40 sati. Zbog otmice u pritvoru su organizator Slobodan Stojković i saučesnici Aleksandar Janković, Biljana Vrcelj, Jelena Stojković i Radomir Stefanović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track