DRAMATIČNA ISPOVEST OTETE SVETLANE: Otmičari me terali da pred njima vršim nuždu

Žena vlasnika Planete sport još u šoku

DRAMATIČNA ISPOVEST OTETE SVETLANE: Otmičari me terali da pred njima vršim nuždu

Crna Hronika -
Ubacili su me u neku prostoriju, stavili na stolicu i vezali me. Tada sam osetila da stolica ima rupu koja je, posle sam shvatila, služila da tako vršim nuždu. Kada mi se išlo u toalet, nisu hteli da me odvežu već su ispod te stolice postavili kofu, ispričala je policiji Svetlana Bošković

BEOGRAD - Na rukama sam imala lisice, a na očima lepljivu traku. Otmičari su mi stalno pretili da će me ubiti. Ovako je u policiji započela ispovest Svetlana Bošković, supruga vlasnika kompanije "Planeta sport" koju su petoro kriminalaca oteli prošlog četvrtka i tražili otkup od milion evra.

Svetlana je nakon upada policije i hapšenja osumnjičenih bila u potpunom šoku. U zatočeništvu je provela skoro 40 sati, od četvrtka u sedam sati ujutro do petka oko 22 sata, kada je oslobođena. Policiji je prvo ispričala kako su je oteli.

"Izašla sam iz kuće i krenula ka automobilu. Tada mi je neko prišao s leđa i udarajući me, ubacio me u auto. Pokušala sam da se otrgnem, ali je taj momak bio nasilan i grub. Čim me spustio na zadnje sedište, stavio mi je lisice na ruke, a preko očiju lepljivu traku i to mi nisu skidali sve dok me policija nije oslobodila. Osim otmičara, u vozilu je bio još samo vozač. Obojicu sam prvi put u životu videla", rekla je Svetlana.

Ona je dodala da je vožnja do kuće u kojoj je bila smeštena trajala dugo. Posle policijske rekonstrukcije, utvrđeno je da su otetu ženu vozili najmanje tri sata.

"Kada su me konačno izneli iz auta, ubacili su me u neku prostoriju, stavili na stolicu i vezali me. Tada sam osetila da stolica ima rupu koja je, posle sam shvatila, služila da tako vršim nuždu. Kada mi se išlo u toalet, nisu hteli da me odvežu već su ispod te stolice postavili kofu. Naterali su me da vršim nuždu pred njima. Svi su se smejali i ponižavali me", ispričala je Svetlana, koja sa Zoranom ima dvoje dece.

Oteta žena dodaje da je nisu tukli, ali da je preživela psihičku torturu.

"Pretili su mi stalno. Bolele su me ruke od lisica, ali nisu hteli da me odvežu. Davali su mi samo vodu, ali ništa od hrane", rekla je Svetlana.

Dok je čekala spas u Batočini, u njenom domu u Beogradu odvijala se drugačija drama. Njenog supruga Zorana pozvao je Slobodan Stojković, glavni organizator otmice."Otmičar me je pozvao sa Svetlaninog broja i rekao mi da je oteta, da se nalazi kod njegovih ljudi. Kazao je da ne prijavljujem policiji i da spremim milion evra u sitnim novčanicama", ispričao je Zoran policiji.Dalja uputstva dobio je za sat vremena."Kada je zvao sledeći put, dogovorili smo se da mu kao prvu ratu spremim 100.000 evra i 11,5 miliona dinara. Novac sam stavio u crnu najlon kesu i pozvao vozača koji radi u mojoj firmi Radomira Stefanovića, jer mi je otmičar tako rekao. Rekao mi je i da novac stavim u gepek auta koji me čeka ispred firme i da vozaču dam sledeća uputstva: da krene autoputem ka Nišu, da se isključi kod Batočine, da posle sedmog kilometra stane, upali migavac i sačeka nekog da dođe da uzme novac. Tek tada će osloboditi Svetlanu", ispričao je Bošković.Međutim, novac nije ni krenuo ka Batočini jer je vozač odmah uhapšen, a potom i ostali otmičari. U Srbiji je za otmice predviđena kazna od 32 godine zatvora.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track