OTELI ŽENU VLASNIKA PLANET SPORTA: Policija u Beogradu i Batočini uhapsila petoro kidnapera! (VIDEO)

Dolijali: Veliki uspeh policije

OTELI ŽENU VLASNIKA PLANET SPORTA: Policija u Beogradu i Batočini uhapsila petoro kidnapera! (VIDEO)

Crna Hronika -
Svetlana Bošković (49) oteta u četvrtak, a petoro kidnapera tražilo četiri miliona evra za otkup pod pretnjom smrću

BEOGRAD - Opsežna akcija.

Slobodan Stojković (45), njegova supruga Jelena (37), Aleksandar Janković (24), Radomir Stefanović (41) i Biljana Vrcelj (40), svi iz Beograda, uhapšeni su u petak pod sumnjom da su u četvrtak ujutru u 7.30 oteli Svetlanu Bošković (49), suprugu vlasnika „Planete sport“ Zorana Boškovića (51), i od njenog muža tražili otkup u iznosu od četiri miliona evra, preteći da će je ubiti ako im se ne isplati novac!Radnica tipovalaRadomir Stefanović uhapšen je ispred zgrade „Planete sport“ prilikom dogovorene primopredaje prve rate za otkup. U njegovoj „škodi fabiji“ pronađeno je 200.000 evra, koje je, u dogovoru s policijom, otmičarima doneo Zoran Bošković.Direktor policije Milorad Veljović izjavio je da je Svetlana Bošković kidnapovana na brutalan način u jutarnjim satima 13. februara u Bulevaru Arsenija Čarnojevića, u blizini zgrade u kojoj je stanovala.

- Ona je brutalno ubačena u vozilo i veznih očiju odvedena u selo Prnjavor u blizini Batočine i držana je tamo do juče, kad su je oslobodili pripadnici Uprave kriminalističke policije u saradnji sa ostalim organizacionim službama beogradske policije, a otmičare uhapsili.

Zasad je uhapšeno pet osoba. Suprug otete je poznati i ozbiljan biznismen, za koga je grupa uhapšenih imala saznanja da će u toku ove nedelje dobiti određenu količinu novca, i to zahvaljujući uhapšenoj Biljani Vrcelj, koja je radila za Zorana Boškovića - naveo je Veljović i dodao da je prva tražena suma otmičara bila četiri miliona evra, ali je u pregovorima spuštena na milion evra.Nadgledala policijuPrema njegovim rečima, Bošković je od samog starta sarađivao s policijom. Veljović je naglasio i da je Stojkovićeva supruga Jelena pratila kretanje policije i to tako što je sa igrališta gledala šta se dešava u zgradi Policijske uprave u Bulevaru despota Stefana.

- Slobodan Stojković je vlasnik ili suvlasnik jedne od menjačnica u Beogradu i izvršilac je više krivičnih dela. Njegov glavni partner bio je Aleksandar Janković, koji je takođe poznat policiji u vezi sa krivičnim delima ubistva i trgovine narkoticima. Reč je o izuzetno organizovanoj kriminalnoj grupi - naveo je Veljović.

Uspešna akcija... Veselin Milić i Milorad Veljović
Uspešna akcija... Veselin Milić i Milorad Veljović

http://www.youtube.com/watch?v=KXDR4Gu_m2s
http://www.youtube.com/watch?v=_ykZGEfVVRg

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track