Vučić i Dačić ponovo zajedno prave vladu!

Dogovoreno na tajnom sastanku

Vučić i Dačić ponovo zajedno prave vladu!

Politika -
Prvo izlazak na izbore, pa formiranje zajedničke vlade. Republički izbori biće održani u isto vreme kada i beogradski

BEOGRAD - Repriza?Aleksandar Vučić, Ivica Dačić i Tomislav Nikolić sastali su se u noći između petka i subote, nekoliko sati pre nego što je lider SNS objavio da će Srbi opet na birališta, i načelno se već dogovorili o izlasku na izbore, saznaje Kurir. Naime, trojica političara su se, kako tvrdi izvor našeg lista, u tajnosti srela na Dedinju, gde su satima razgovarali o političkim prilikama i daljoj zajedničkoj saradnji.- Dačić, Vučić i Nikolić su se praktično o svemu dogovorili! Naprednjaci će ponovo praviti vladu sa socijalistima, s tim da će, prirodno, biti drugačiji odnos snaga nego posle prethodnih izbora. Logično je da, srazmerno podršci koju imaju, Vučić preuzme premijersku poziciju od Dačića. Neće biti dugih pregovora posle izbora, vaganja, većanja, već će sve biti završeno u rekordnom roku. Jednostavno, niko ne želi da gubi vreme i usporava reforme, a i svako odlaganje bi moglo da utiče na brzinu evropskog puta - kaže izvor Kurira.Bez teških rečiOn dodaje da tokom višečasovnog razgovora nije bilo teških reči ni trzavica.- Razgovor je protekao u korektnom tonu i sva trojica su se složila da nema potrebe da se proces formiranja vlade oteže kao posle prošlih izbora. Mnogo velikih i važnih zadataka je pred novom garniturom da bi gubili dragoceno vreme na pregovore. Izborima će da dokažu da imaju legitimitet, proveriće volju građana, a onda nastavljaju s reformama, mnogo brže i predanije - objašnjava izvor Kurira.U prilog našim saznanjima ide i Vučićeva izjava s jučerašnje izborne skupštine da neće izmišljati razloge da govori loše o koalicionim partnerima.- Mnogo toga dobrog smo napravili, stvorili smo dobre temelje - rekao je Vučić.Korektna kampanja

Da će kampanja biti korektna, navela je i potpredsednica SPS Slavica Đukić Dejanović. Prema njenim rečima, socijalisti su spremni za izbore, a tokom kampanje prioritet će im biti običan čovek i njegovi problemi.

Ivica DačićSAMO DA IZBORI NE USPORE EVROPSKI PUT SRBIJEIvica Dačić očekuje da najavljeni vanredni parlamentarni izbori neće usporiti evropski put Srbije, kao i dijalog Beograda i Prištine. Kako je rekao u razgovoru sa ambasadorom SAD u Beogradu Majklom Kirbijem, strateška opredeljenja Srbije jesu reforme, bolji život građana i članstvo u EU.se istaknu za skupštinskom govornicom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track