Vučić: Ovo nije kraj istrage o Agrobanci
Foto: KURIR

Još devetoro uhapšenih u obračunu države s korupcijom

Vučić: Ovo nije kraj istrage o Agrobanci

Crna Hronika -
Među privedenima Radoslav Sekulić, vlasnik „Habitfarma“, i njegov sin Dušan. Prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić istakao da se moraju razotkriti sve malverzacije

BEOGRAD - Biće još hapšenja!Radoslav Lale Sekulić, vlasnik „Habifarma“, njegov sin Dušan i još sedmoro osoba privedeno je juče u okviru istrage o malverzacijama u Agrobanci, potvrdio je Milorad Veljović, direktor policije. On je dodao da su privođenja usledila u okviru istrage o zloupotrebama kredita dobijenih od Agrobanke u iznosu od 40 i 50 miliona evra!Uhapšeni u kući- Radoslav i Dušan Sekulić su uhapšeni u svojoj kući, a u bekstvu su još dve osobe i policija za njima intenzivno traga! Sledeće nedelje trebalo bi da budu privedene još tri osobe, koje se dovode u vezu s ovom aferom, a istraga vezana za slučaj Agrobanke trajaće još nekoliko meseci - rekao je Veljović i dodao da će tek posle saslušanja, koje se obavlja u prisustvu tužioca za organizovani kriminal, biti doneta odluka koliko će privedenih biti zadržano u pritvoru.Aleksandar Vučić, prvi potpredsednik Vlade, rekao je za Kurir da nova privođenja u aferi „Agrobanka“ predstavljaju ozbiljnu akciju države da se obračuna s korupcijom i kriminalom.- Niko nije verovao da ćemo se, kao što smo obećali, boriti protiv korupcije, ali smo razuverili sve koji nam nisu verovali. Država je rešena i preuzela je odgovornost u borbi protiv korupcije. Svi će videti da će institucije funkcionisati, a moraju se razotkriti sve afere i malverzacije! Kada je reč o Agrobanci, slučaj nije završen i tužilaštvo će nastaviti da ispituje sve koji su bili povezani s nezakonitim radnjama, bez obzira o kome je reč. Ovo nije kraj, ali ne volim da govorim o hapšenjima, jer je to posao za tužilaštvo - izjavio je Vučić.Sporni kreditiSpecijalni tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević izjavio je juče da je saslušano osmoro osumnjičenih - Radoslav Sekulić, Duško Sekulić, Dragomir Jovanović, Borka Filipović, Milan Stefanović, Bratislav Mihajlović, Duško Šunjevarić i Dragovan Milenković. Svi oni su odgovorna lica u preduzećima koja su poslovala u sistemu „Habit grupe“. Sinoć je trebalo da bude saslušan deveti osumnjičeni, a svi oni će danas uz krivičnu krivičnu prijavu biti privedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal, gde će biti obavljeno njihovo saslušanje.- Reč je o osobama koje su bili korisnici bankarskih kredita u Agrobanci, a visina njihovih neizmirenih obaveza prema Agrobanci je iznad 5,5 milijardi dinara - rekao je on i naveo da je reč o odgovornim licima u preduzećima „Habitfarm“, „Svisfarmacija“, „Svis intermedikal“, „Produkt trejd“, „Vestern stajls“, „Luton“ i „Novi dani“.Ta preduzeća su kao povezana lica bila korisnici kredita i bankarskih garancija kod Agrobanke, a nad nekima je već pokrenut stečajni postupak, dok su druga likvidirana.

Država preuzela odgovornost u borbi protiv korupcije
Država preuzela odgovornost u borbi protiv korupcije

Bogata biografija Radoslava Sekulića

Radoslav Sekulić bio je direktor konfekcije „Javor“ iz Ivanjice, a pre Mihalja Kertesa bio je direktor Savezne uprave carina i savetnik jugoslovenskog premijera Radoja Kontića. Osnovao je „Habitfarm“ i finansirao FK „Javor“. Vlasnik je hotela u Ivanjici, a bio je i predsednik opštine. Osim „Habitfarma“, na spisku firmi ovog biznismena je još devet preduzeća, a u svima je stečajni postupak u toku ili je okončan.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track