VUJOŠEVIĆ: Ne govorim da je Čović kriminalac, ali ni da nije

Pred nastavak finala

VUJOŠEVIĆ: Ne govorim da je Čović kriminalac, ali ni da nije

Košarka -
Ja se time ne bavim, bavim se košarkom i svestan sam da će biti raznoraznih pritisaka...., rekoa je trener Partizana

Trener Partizana Duško Vujošević, u najavi treće utakmice finala plej ofa košarkaške Superlige protiv Crvene zvezde, dotakao se i moguće tužbe koju mu spremaju iz Zvezde zbog sporne izjave i pominjanja kriminala u kontekstu sa funkcionisanjem KK Crvena zvezda.

"Odgovaram samo za izjave koje su autorizovane... Ne mogu da odgovaram za to kakve naslove piše srpska štampa - rekao je Vujošević, aludirajući da on zapravo nije rekao da je Čović kriminalac, kako su njegovu izjavu prenele pojedine novine."Kada je bila priča o porezu koji Partizan duguje državi rekao sam da nema moralno pravo onaj ko je promenio ime da ne bi plaćao porez da komentariše zašto drugi kasne sa plaćanjem poreza. Da je tu bilo određenih aktivnosti koje nisu dozvoljene zakonom - bilo je. Niti sam prozivao nekog po imenu niti sam govorio da je Čović kriminalac, niti govorim da on nije. Ja se time nebavim, bavim se košarkom i svestan sam da će biti raznoraznih pritisaka.... Ima određenih članaka koji kažu da će Crvena zvezda pustiti da se završi plej-of pa će onda uputiti tu tužbu da bi odbranila svoje dostojanstvo. Sa moje strane ću pokušati da im omogućim da što je moguće pre brane svoje dostojanstvo.

Uprkos velikoj prednosti, 2:0, trener crno-belih poručuje da je titula, 12. po redu, još daleko.

"Već posle prve pobede rekao sam da će ekipa koja prva ostvari dve pobede još biti daleko od cilja. Pobediti Crvenu zvezdu je teška stvar, ma kako izgledalo sa strane. Niko od nas ne misli da smo blizu kraja, već razmišljamo o tome da će u Crvenoj zvezdi, kao ljudi pribijeni uz zid, u ponedeljak dati maksimum -

Iskusni trener prisetio se jednog zanimljivog detalja iz sezone 2006/07. Tada je Partizan, sa njim na čelu, poveo su finalnoj seriji sa Zvezdom takođe 2:0, ali je ekipa sa Malog Kalemegdana uspela da izjednači.

"Sećam se da je Vontigo Kamings kupovao kartu za povratak u SAD nakon treće utakmice, bez mog znanja, a tu treću smo izgubili. Imamo iskustvo te vrste i mislim da ne može da nam se dogodi da budemo opušteni, mada možemo da izgubimo i ako damo maksimum", rekao je Vujošević.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track