Vukoičić: Atmsfera u Laktašima, bila je sasvim OK

Pred put u Kazanj

Vukoičić: Atmsfera u Laktašima, bila je sasvim OK

Košarka -
Ne mislim da smo u padu forme, rekao je trener Crvene zvezde

Košarkaši Crvene zvezde Telekom bi morali brzo da zaborave na poraz u derbiju ABA lige od Igokee, jer ih već u sredu očekuje meč trećeg kola druge faze Evrokupa protiv Uniksa. Crveno-beli u ponedeljak kreću put Kazanja, a trener Vlada Vukoičić je još jedno analizirao meč u Laktašima.

"Svaki trener želi da njegov tim igra sa što manje grešaka, ali one su sastavni deo igre i uvek će ih biti. Ono što je nepredvidivo i na šta ne možemo da utičemo je koliko će tih situacija u kojima mi napravimo grešku drugi tim to uspeti da iskoristi. Kada govorimo konkretno o meču sa Igokeom, mi smo imali isti broj šuteva za tri poena kao i naš rival, ali nismo tako dobro pogađali, iako je veliki broj naših šuteva bio iz otvorenih pozicija. A, do tog meča bili smo ekipa sa najboljim procentom realizacije u šutu za tri poena u ligi. Sa druge strane svaku našu grešku u odbrani Igokea je uspela da iskoristi, a njeni igrači su u visokim procentima pogađali iza linije 6,75 i tu je napravljena najveća razlika", rekao je Vukoičić i potom dodao:

"Igokea defnitivno ima najveće šanse da na kraju ligaškog dela osvoji prvo mesto bez obzira koliko ostali timovi igrali dobro. Jer, i da dobijemo svih osam utakmica do kraja Igokea kontroliše situaciju, sudbinu drži u svojim rukama i sve od nje zavisi. Možda bi moglo da se kaže da je trka za prvo mesto i sada gotova, ali samo u slučaju da Igokea nastavi da igra kao do sada i, naravno, da se ne desi nešto neprdviđeno. Mi idemo dalje i ne razmišljamo o Igokei i drugim timovima već samo o sebi i kako da u svakoj narednoj utakmici pružimo maksimum. Videćemo dokle će nas to dovesti", konstatovao je Vukoičić.

Crveno-beli su u poslednje dve utkamice dva puta poraženi. Zvezda je izgubila od Galatasaraja u Evrokupu i u subotu u Laktašima. I pored dva neuspeha strateg crveno-belih ne smatra da je ekipa u padu forme i to je podkrepio činjenicama:

"Zaista ne mislim da smo u padu forme. Izgubili smo od Galatasaraja, ali svi su na delu mogli da vide o kako kvalitetnom timu se radi. Zato taj poraz ne smatram tolikim iznenađenjem, iako smo se nadali da možemo da odigramo bolje. Takođe, smatram da je tim iz Istanbula odigrao možda i najbolji meč u sezoni. Utakmica u Laktašima bila je derbi, tako da unapred nije bilo moguće odrediti favorita. Svi timovi su bili u prilici da osete koliko je Igokea jaka na svom parketu, a ne sećam se da je neki tim u dvorani u Laktašima ove sezone imao šut za pobedu. Naravno da sam nezadovoljan nekim našim rešenjima na utakmici, ali na to je uticalo nekoliko činjenica. Pre svega, jer smo igrali protiv veoma dobrog tima koji je igrao dosta dobru odbranu pa neka naša rešenja nisu bila najbolja. Desila su se dva vezana poraza, i neko uvek može da broji negativne serije, ali ne treba zaboraviti da smo mi imali šest pobeda pre toga.

Vukoičić je pohvalio atmosferu u dvorani u Laktašima, a posebno navijače Crvene zvezde:

"Želim ovim putem i da im se zahvalim na velikoj podršci. I pored najava da naših navijača neće biti oni su u velikom broju ispunili dvoranu i bodrili nas praktično od zagrevanja do poslednje sekunde. Ne znam iz kojih sve krajeva su došli, ali u svakom slučaju im dugujemo velika zahvalanost što su našli način da uđu u halu i što su bili uz nas. Cela utakmica je imala atmosferu pravog derbija, viđena je čista i dobra košarka. Igralo se sa velikim ulogom, ali ponašanje svih igrača i aktera na terenu, kao i navijača oba tima na tribinama bilo je na viskom nivou, za primer – zaključio je Vukoičić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track