VUKOVAR PROKLJUČAO: Stankovićeva donela bronzu u poslednjoj sekundi
Foto: Fiba

Evropsko prvenstvo U18

VUKOVAR PROKLJUČAO: Stankovićeva donela bronzu u poslednjoj sekundi

Košarka -
Juniorska košarkaška reprezentacija Srbije u borbi za odličje bolja od Holandije

Ženska košarkaška rešprezentacija Srbije osvojila je bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu za igračice do 18 godina starosti, pošto je košem Dragane Stanković u poslednjoj sekundi savladala Holandiju (57:56).Izabranice selektora Zorana Kovačića, koje su u polufinalu nesrećno poražene od Francuske (62:64), loše su odigrale drugu četvrtinu i posle samo sedam postignutih poena, na poluvreme otišli sa devet poena minusa (23:32).

Košarkašice Srbije su uz podršku navijača mnogo bolje počele drugo poluvreme, što nam je već polovinom trećeg kvartala donelo izjednačenje (35:35). Od tog momenta pa sve do kraja susreta u Vukovaru, igrana je izjednačena utakmica.

U timu Srbije najefikasnije su bile Dragana Stanković sa 23, i Aleksandra Crvendakić sa 15 poena.

"Nepravda je donekle ispravljena, sreća je morala da bude uz nas posle nezasluženog poraza od Francuske u polufinalu. Medalja je mogla da bude većeg sjaja, ali je za žensku košarku u Srbiji svaka osvojena medalja zlatna. Svaka čast devojkama koje su uspele da se psihički pripreme za ovaj susret, pronađu dodatnu snagu i još jednom pruže maksimum.

Hvala i divnoj publici u Vukovaru, koja je sve vreme bila uz nas, pogotovo kad nam nije išlo. Njima takođe pripadaju velike zasluge za osvojenu medalju. Zahvalnost dugujemo i Košarkaškom savezu Srbije, koji nam je omogućio idealne pripreme i kvalitetne kontrolne utakmice. Možda je važnije od svega da u ovoj selekciji ima još igračica koje će se kao Aleksandra Crvendakić i Dragana Stanković uskoro naći na spisku naše seniorske reprezentacije", istakao je Zoran Kovačić, selektor ženske U18 reprezentacije Srbije.

Na kraju meča čitava dvorana je pevala hit Svetlane Cece Ražnatović "Nevaljala"

Titulu prvaka Evrope osvojila je Španija, koja je u finalu savladala Francusku 60:46

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track