PRIPAZITE ŠTA VAM TELO GOVORI: 4 znaka raka bubrega
Foto: Profimedia

OBRATITE PAŽNJU

PRIPAZITE ŠTA VAM TELO GOVORI: 4 znaka raka bubrega

Život -

Pogledajte šta sve može ukazati na ovu bolest ali, naravno, nemojte odmah paničiti, ovi simptomi se mogu javiti kod različitih stanja, pa ih svakako nemojte zanemariti, već otiđite na pregled kod lekara

Urin ima crvenu boju

Prvi znak karcinoma bubrega je prolaženje krvi kroz urinarni trakt, što boji urin.

Bol u leđima

Bol ili pritisak u leđima i s bočnih strana može ukazivati na rak bubrega. To znači da su se bubrezi povećali i pritiskaju susedne organe i tkivo, što uzrokuje bol.

Hronični umor

Stalan umor, bezvoljnost i osjećaj istrošenosti takođe mogu biti povezani s ovom bolešću. Ovo su simptomi koji mogu biti povezani s velikim brojem drugih bolesti.

Loša krvna slika

Tumori uzrokovani rakom bubrega mogu dovesti do neravnoteže elektrolita i kalcijuma u organizmu, anemije i raznih drugih problema vezanih za krv.

Pored navedenih simptoma, dolazi do gubitka apetita, kao i povišene temperature sa groznicom i noćnim znojenjem i gubitkom apetita. Danas, zahvaljujući ultrazvučnoj dijagnostici, tumor bubrega se zapravo najčešće otkriva slučajno, ali i vi preuzmite odgovornost za svoje zdravlje, pa idite jednom godišnje na sistematski pregled.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja