ISPEGLAJTE SVOJE BORE: Ova voćka usporava starost
Foto: Profimedia

Priručnik za lepotu

ISPEGLAJTE SVOJE BORE: Ova voćka usporava starost

Život -
Negujte telo prirodnim preparatima i ono će vam na tome biti zahvalno

Orah je izuzetno bogat antioksidansima koji štite ćelije od starenja, potpomažu obnovu tkiva, sprečavaju bolesti i jačaju imunološki sistem. Bogati su bakrom koji učvršćuje kožu, manganom koji je održava zdravom i cinkom koji joj čuva vlažnost. Spoljašnja primena oraha odlična je za oštećeni površinski sloj kože, a orahovo ulje odlično prirodno sredstvo protiv bora, tretiranje psorijaze i lečenje gljivica. Njegova redovna primena jača i ubrzava rast kose, sprečava ćelavost i uklanja perut. Takođe, sastojci iz oraha nezamenljivi su za jačanje noktiju.Hranjiva maska za lice i vratSameljite šoljicu oraha i pomešajte s malo mleka. Masku nanesite na lice i vrat, ostavite da deluje 20 minuta i zatim je isperite. Po želji, možete dodati kašičicu meda ili limunovog soka.Za blistav ten

Napravite pastu od 4 oraha, 2 kašičice mlevenog ovsa, kašike meda, kašičice kreme za lice i 4 kapi maslinovog ulja, pa je nanesite na lice. Kada se osuši, isperite lice toplom vodom uz laganu masažu.

Tinktura za jačanje koseSameljite 100 g oraha i prelijte litrom alkohola (96 odsto). Sipajte u staklenu posudu, promućkajte, dobro zatvorite i ostavite dve nedelje na toplom mestu. Dobijenom tečnošću svako veče masirajte vlasište, a kosu operite ukoliko za tim ima potrebe. Ovaj preparat jača vlasi, sprečava opadanje kose i nastanak peruti.Piling od orahove ljuskeMlevena ljuska oraha odličan je piling lica i tela, najbolje 1-2 puta nedeljno. Možete je dodati u gel za tuširanje. Pomešajte kašičicu fino mlevenih ljuski s jogurtom i limunovim sokom i lagano trljajte kožu 3-4 minuta. Po želji, dodajte med ili maslinovo ulje.

Pripemila: Nataša Bajat

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track