REŠITE SE MASNIH NASLAGA: Doktori predlažu ove 3 namirnice za ubrzanje metabolizma
Foto: Shutterstock

Saveti

REŠITE SE MASNIH NASLAGA: Doktori predlažu ove 3 namirnice za ubrzanje metabolizma

Život -

Metabolizam je izbirljiv hemijski proces na koji može uticati bilo što - od rutinske vežbe do količine vode koju popijete u jednom danu. Iz tog razloga, mnoga su istraživanja posvećena otkrivanju koje namirnice mogu ubrzati ili usporiti vaš metabolizam u nastojanju da manipulišete težinom i razinom energije.

Ubrzavanje metabolizma je put do efikasnog pretvaranja hrane u energiju. Odlučili ste se za dijetu pa ste počeli paziti što jedete i redovno se bavite fizičkom aktivnošću. Ipak, vaš metabolizam se usporio i “skidanje” suvišnih kilograma se ne događa baš onom brzinom kojom ste zamislili. Da biste to sprečili i brže se rešili neželjenih masnih naslaga, uvrstite u svakodnevnu ishranu sledeće namirnice.

JAJA

Trebaju nam proteini kako bismo se napunili energijom za celi dan. Proteini su takođe ključni za održavanje zdravog metabolizma. Osim što su odličan izvor proteina, jaja sadrže i omega-3 masne kiseline zbog čega će zadovoljiti dnevnu potrebu za zdravim masnoćama.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

AVOKADO

Avokado je bogat vitaminom E i zdravim masnoćama koje ubrzavaju metabolizam i osnažuju imunitet. Takođe su odlični anti-aging borci jer vitamin E održava kožu elastičnom i zdravom.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

LOSOS

Izvor masnih omega-3 kiselina, smanjuje upale i krvni pritisak i održava metabolizam brzim.

Foto: Shutter
Foto: Shutter

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) SMRŠAO BEZ DIJETE: Ovo je program za 45 kg manje za pet meseci!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track