TANJA BOŠKOVIĆ ODLUČILA DA DONIRA ORGANE: Glumica iskreno o odluci: Kad krenemo na put Gospodu, organi mogu doneti nekome život
Foto: ATA images

plemenito

TANJA BOŠKOVIĆ ODLUČILA DA DONIRA ORGANE: Glumica iskreno o odluci: Kad krenemo na put Gospodu, organi mogu doneti nekome život

Kultura -

Glumica Tanja Bošković podržala je peticiju o transplataciji organa "Donorstvo je herojstvo" i objasnila zašto je potpisala donorsku karticu.

Tanja Bošković
foto: Damir Dervišagić

- Jako je plemenito kada shvatimo da onog časa kad krenemo na put ka Gospodu, tamo gde odlazimo organi nam neće više biti potrebni, a nekome mogu doneti život na ovoj zemlji – objasnila je Tanja Bošković u "Uranku" na K1 televiziji - Dati, učiniti nešto za drugu osobu je osnovna stvar koju svi treba da uradimo.

Legendarna glumica je svima nama očitala važnu lekciju o današnjim vrednostima.

Tanja Bošković
foto: Dragan Kadić

- Ova civilizacija je ponudila "ja" kao početak, sredinu i kraj svega, a to nije dobro.Dozvoljene su laži, manipulacije, čak je to prihvatljivo ponašanje ljudi i pojedini smatraju da su mnogo pametni kada nekoga prevare. Zakazali smo kao roditelji, nismo našoj deci uspeli da prenesemo smisao našeg postojanja, a to je da ljubimo svoga bližnjega i učinimo ovaj svet boljim. Čovek sebi mora da postavi moralno pitanje: Šta mogu da učinim za drugog i kada ništa ne mogu za sebe – zaključila je Tanja Bošković za K1 televiziju u "Uranku".

Dragan Bjelogrlić
foto: Damir Dervišagić

Osim Tanje, brojne poznate ličnosti se nalaze na ovoj plemenitoj listi: pisac Vladimir Arsenijević, Nenad Radujević, direktor modnog studija "Klik", Dragan Bjelogrlić, Lena Bogdanović, Veran Matić, Ivan Lalić, izvršni direktor Mikser festivala, novinari Suzana Zlatanović Luna Lu, Miloš Milovanović i Danica Vučenić, kao i ekipa filma "Vir" sa Nenadom Okanovićem na čelu. Organe su zaveštali i Mima Karadžić, Andrija Milošević. Voditeljke Nina Lečić i Nina Seničar takođe su vlasnice donorskih kartica.

Andrija Milošević, Paparaco, Premijera, Alisa u zemlji strahova
foto: Damir Dervišagić

(Kurir.rs/A.M.)

Bonus video:

02:21

Jedinstvena usluga dostave u Srbiji! Možete dobiti knjigu iz biblioteke na kućnu adresu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track