ZNAMO SLAVNE LIKOVE IZ RATOVA ZVEZDA, ALI KO SE KRIJE IZA MASKI: Ko se uvukao u kostim Darta Vejdera, čupavog Čubaka, malog R2D2
Foto: Printscreen

Filmska priča koja traje decenijama

ZNAMO SLAVNE LIKOVE IZ RATOVA ZVEZDA, ALI KO SE KRIJE IZA MASKI: Ko se uvukao u kostim Darta Vejdera, čupavog Čubaka, malog R2D2

Kultura -

Kada je slavni Džordž Lukas stvarao prvi film kasnije medijske franšize epske naučne fantastike "Ratovi zvezda" verovatno nije slutio koliko će njegova ideja oduševiti svet.

Od te 1977. godine pa sve do današnjih dana snimljeno je više filmova i TV serija, a celu priču prate milioni suvenira i igračaka sa likovima glavnih junaka prodatih diljem planete.

Čuveni Harison Ford prvi je otelotvorio Hana Sola i on je u tom kostimu više nego prepoznatljiv. Vidimo i lice Marka Hamila u ulozi Luka Skajvokera, kao i Keri Fišer koja je glumila Princezu Leju.

Ali ko se uvukao u kostim mračnog Darta Vajdera, ko se preobukao u čupavog visokog Čubaka ili se zavukao u oklop malog i simpatičnog robota R2D2?

Na Fejsbuk stranici Histrory Everyday objavili su fotografiju iz te 1977. kada je nastao prvi film iz popularne franšize, a na kojoj su ovekovečeni glumci koji su tumačili neke od glavnih uloga. Iako su pojedini bili ispred kamera, kao što rekosmo, kostimirani da ih "ni rođena majka ne bi prepoznala", i takvi su sa filmom stekli slavu, ali i veliku zaradu.

A ovakva je gužva bila ispred bioskopa kada je počelo prikazivanje prvog filma "Ratovi zvezda".

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track