GLUMICA JE SLUČAJNO SAZNALA ZA TEŠKU BOLEST, UMRLA JE VEOMA MLADA: Svi su bili opčinjeni Marinom, a imala je TRAGIČNU SUDBINU
Foto: Printskrin/Instagram

BOLOVALA OD KARCINOMA DOJKE

GLUMICA JE SLUČAJNO SAZNALA ZA TEŠKU BOLEST, UMRLA JE VEOMA MLADA: Svi su bili opčinjeni Marinom, a imala je TRAGIČNU SUDBINU

Kultura -

Film "Ljubavni život Budimira Trajkovića" bio je omiljeni u to vreme, a mnogi se sećaju lepe glumice koja je tumačila lik Mirjane u koju se Buda zaljubio.

Glavne uloge u ovom ostvarenju tumačili su Predrag Bolpačić, koji je igrao Budu, Ljubiša Samardžić, Milena Dravić, i mnogi drugi, dok je lepu Mirjanu igrala Marina Nemet.

Marina je sa svega 17 godina kročila je ispred kamera i odmah dobila glavnu ulogu u čuvenom filmu "Ljubavni život Budimira Trajkovića", ali njena teška sudbina imala je za nju drugi plan, te ju je sprečila da postane velika zvezda bivše Jugoslavije.

Marina Nemet
foto: Printskrin

Supruga režisera Vatroslava Mimica prepoznala je njen talenat za glumu još u osnovnoj školi, kada je poziva da u Zagrebu glumi jednu od uloga u njegovom novom filmu. Tada je mislila da je sve to prolazna avantura, ali ipak nije bilo tako. Došla je na film i tamo ostala.

Ipak, ona se odlučila da nakon svoje velike prve uloge napravi pauzu, ali se kasnije više nigde nije pojavljivala.

30 godina kasnije ponovo se vratila poslu, ali nije bila zadovoljna kinematografijom i ulogama, pa je opet stavila tačku na svoju glumačku karijeru.

Marina Nemet
foto: Printskrin

Sredinom 2010. godine Marina je sasvim slučajno na rutinskom pregledu saznala da boluje od zloćudnog tumora, a lekari za nju nisu imali dobre prognoze.

Ubrzo je usledila operacija koja je trebalo da bude spas Nemetovoj, ali život je drugačije režirao poslednje scene njenog života. Bitku sa karcinomom vodila je u strogoj tajnosti i nikome nije želela da kaže da boluje, sve do momenta kada to lekari nisu saopštili njenim najbližima kada je Marina legla u bolničku postelju.

Marina Nemet
foto: Printscreen

Karcinom dojke nije joj dozvolio da nastavi sa svojim umetničkim stvaralaštvom. Imala je jake glavobolje, koje su bile praćene velikom slabošću, mučninama i jakim bljeskom ispred očiju, te je odlučila da potraži pomoć lekara. Nakon što je izašla iz bolnice, koleginice iz pozorišta odigrale su predstavu “Tartuffe”, a sav novac zarađen od prodaje ulaznica darovali su svojoj kolegnici. Na predstavi se pojavila kako bi se zahvalila kolegnicama, ali to je ujedno bilo i poslednje njeno pojavljivanje u javnosti. Bolest je, bila jača i 11. decembra 2010. godine izgubila je bitku sa karcinomom u 50-oj godini života.

( Kurir.rs / Blic / T.B. )

Bonus video:

02:24

VLADIMIR IZ NIŠA POBEDIO JE KARCINOM, ALI TO NIJE SVE! Hrabri novinar na desetogodišnjicu izlečenja dobio nagradu HEROJ MARATONA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track