UMRO JE VESELJAK SKADARLIJE! ČUVAO NAS JE KAD SMO BILI MALI, PA SMO MI NJEGA: Piale se oprostio od Žike rečima koje slamaju SRCE!
Foto: Printscreen/Instagram, Printscreen/Youtube

EMOTIVNO

UMRO JE VESELJAK SKADARLIJE! ČUVAO NAS JE KAD SMO BILI MALI, PA SMO MI NJEGA: Piale se oprostio od Žike rečima koje slamaju SRCE!

Pop kultura -

Glumac Stevan Piale oprostio se od Žike Obretkovića, koji je bio veliki prijatelj njegove porodice.

Stevan je na Instagramu napisao emotivne reči posvećene Žiki.

Stevan Piale
foto: Nemanja Nikolić

"Umro je Žika Obretković, legenda Beograda, veseljak iz Skadarlije, glumac, pesnik, slikar, veliki prijatelj porodice Piale i još svašta nešto. Žika je od kada znam za sebe dolazio na svaki Vukov, Nađin i moj rođendan sa sve darovima koje je skupljao tokom godine. Dok smo bili mali Žika je čuvao nas, posle smo malo i mi čuvali njega. S druge strane, Žikini rođendani su bili najjača stvar u gradu. Dešavali su se na terasi bivšeg amaterskog pozorišta "DES" kod Fontane. Žika bi bio Kralj večeri, a Nađa (moja majka) je bila Kraljica... i onda bi svako ko mu preda poklon morao nešto da odglumi ili izrecituje dok ne dođe deo gde on recituje svoju poeziju", počeo je Piale, pa nastavio:

"Bio je neverovatan glumac. Ubedio je mnoge da je lud i šašav da bi ga ostavili na miru dok on zabavlja sebe i druge jer je u tome najviše uživao... A umeli smo i da vodimo prilično ozbiljne razgovore, kada je on to hteo. Posle smo se često sretali u gradu i nekada je toliko bio u liku da je bilo teško javiti mu se.. Ali kad mu kažem "Alo bre Živorade, ja sam Belo, Belo (tako me zvao jer sam kao mali imao plavu i frćkavu kosu)" to bi ga probudilo pa bi počeo da skiči od sreće. Zbogom Žilijan, mnogo ćeš mi nedostajati. Popiću za tebe jedno pivo, iz zelene flaše."

Kurir.rs/K.Đ.

Bonus video:

00:15

SAMO NEK JE VESELO: Glumac slavi 30 rođendan na SPLAVU, a najviše uživa njegova koleginica! VIDEO

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track