MUČAN KRAJ SLAVNOG GLUMCA, GODINAMA GA BOLESTI NAPADALE JEDNA ZA DRUGOM: Isplivale potresne fotografije Rajana O'Nila pred smrt
Foto: 20thCentFox / Everett / Profimedia

kraj jedne ere

MUČAN KRAJ SLAVNOG GLUMCA, GODINAMA GA BOLESTI NAPADALE JEDNA ZA DRUGOM: Isplivale potresne fotografije Rajana O'Nila pred smrt

Pop kultura -

Slavni glumac preminuo je u 82. godini okružen svojim najmilijima, rekao je njegov sin

Na fotografijama koje su slikane samo nekoliko dana pre njegove smrti, Rajan O'Nil je delovao bledo i veoma krhko.

Glumac je uslikan u invalidskim kolicima, a preminuo je nakon godina borbe za zdravlje, uključujući borbu sa rakom prostate i dijagnozom hronične leukemije.

Ryan O'Neal
foto: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Fotografije su snimljene 6. novembra, a prikazuju glumca (82) kako mu pomažu da sedne na prednje sedište svog automobila u Brentvudu u Kaliforniji. Izgledao je mršavo i krhko, okružen negovateljima i čuvarima.

O'Nila je njegov tim pomagača dovezao do vozila. Jedan od njih je viđen kako podiže glumca sa invalidskih kolica i stavlja u automobil.

Nosio je naočare za sunce i zelenu majicu, uz stoički izraz lica.

O'Nil je bio holivudska ikona sa impresivnom karijerom koja je trajala više od šest decenija. Bio je najpoznatiji po ulogama u "Love Story", "Peyton Place" (kod nas preveden kao Gradić Pejton) i Oskarom nagrađenom filmu Barry Lyndon koji je režirao Stenli Kjubrik.

Ryan O'Neal
foto: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Da podsetimo, tužne vesti je podelio njegov sin Patrik.

- Ovo je jedna od najtežih stvari koje sam morao da kažem, ali šta je tu je. Moj otac je danas preminuo, mirno, okružen svojim timom koji se brinuo o njemu i voleo ga onako kao je i on voleo sve nas... Moj otac Rajan O'Nil je oduvek bio moij heroj. Ugledao sam se na njega i on je uvek bio veći od života. Kada sam se rodio, on je već bio zvezda u "Gradiću Pejton" i tu je upoznao moju mamu, Li Tejlor-Jang i 9 meseci kasnije (izlazak, dva gore dole) i ja sam rođen. Moj otac je postao internacionalna zvezda sa filmom "Love story" sedamdesetih i to je bila dekada u kojoj je zablistao - What’s Up, Doc?, Paper Moon, Barry Lyndon, A Bridge Too Far, The Main Event, i The Driver.

Bio je holivudska legenda. Tačka. ... " između ostalog, stoji u emotivnoj objavi na instagramu.

Rajan je bio nominovan za Oskara i Zlatni globus, a bio je poznat po svojoj eruptivnoj vezi sa glumicom Farom Foset. Par je bio zajedno tri decenije. Fara je umrla od raka 2009. u 62. godini. Par ima jednog sina: Redmonda O'Nila, koga su dobili 1985. Rajan ima još troje odrasle dece: Grifina, Tejtum i Redmonda.

Njegov sin Patrik pomenuo je očevu vezu sa Farom u svom Instagram postu u petak.

- Rajan se nikada nije hvalio, ali ima pravo na hvalisanje na nebu. Posebno kada je Fara u pitanju. Svi su imali poster, a on je imao pravu Mekoj. I sada će se ponovo sresti. Fara i Rajan. Strašno mu je nedostajala. Kakav će to zagrlja biti! Ponovo su zajedno. - napisao je Patrik.

Fara Foset, Rajan O'Nil
foto: Philippe Ledru / akg-images / Profimedia

U međuvremenu, njegova ćerka Tejtum, koja je glumila zajedno sa svojim njim u "Mesec od papira", podelila je "veliku tugu" zbog očeve smrti.

- Bio mi je ceo svet. Mnogo sam ga volela i znam da je i on mene. Zauvek će mi nedostajati i mnogo sam srećna što smo se rastali u dobrim odnosima - rekla je za People.

Tejtum Onil
foto: Profimedia

Glumac se borio sa rakom godinama, ali nijesno je da li je on doprineo smrti. Rajanu je 2001. dijagnostikovana hronična mijelogena leukemija. Kasnije mu je dijagnostikovan rak prostate u drugom stadijumu.

(Kurir.rs/A.M./The Sun)

Bonus video:

00:35

Glumac Milan Marić se oglasio povodom otvaranja Firefly Studios

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track