PRINC HARI UZVRATIO OCU "UDARAC": Kralj mu uputio poziv, pa dobio takav HLADAN TUŠ od sina da su svi ŠOKIRANI
Foto: Jack Hill / News Licensing / Profimedia, Odd ANDERSEN / AFP / Profimedia

DRAMA BEZ KRAJA

PRINC HARI UZVRATIO OCU "UDARAC": Kralj mu uputio poziv, pa dobio takav HLADAN TUŠ od sina da su svi ŠOKIRANI

Pop kultura -

Princ Hari odbio je poziv svog oca, kralja Čarlsa, da odsedne u kraljevskoj rezidenciji prilikom posete Londonu ranije ovog meseca iz bezbednosnih razloga, prenosi The Telegraph.

Čarslovu ponudu navodno je odbio jer nije uključivala punu zaštitu koju imaju drugi visoki članovi kraljevske porodice i koju je i on imao dok sa suprugom Megan Markl nije odstupio s dužnosti u martu 2020. godine. Navodi se i kako je trebalo da odsedne na vidljivoj lokaciji, s javnim ulazom i izlazom i bez policijske zaštite. Umesto toga, odlučio je da odsedne u hotelu, jer je smatrao da tako može da dođe i ode neopaženo.

Princ Hari
foto: SplashNews.com / Splash / Profimedia

The Telegraph navodi i kako je Hari razočaran odlukom britanske vlade da mu se oduzme policijska zaštita dok je u Britaniji, na šta se žalio i na visokom sudu u Londonu, ali je izgubio slučaj. Sada je dužan da 28 dana pre svog dolaska u Veliku Britaniju o tome obavesti tamošnju policiju, ako želi da se prijavi za obezbeđenje, koje mora da mu odobri odbor koji se brine o zaštiti članova kraljevskih porodice i javnih ličnosti.

kralj Čarls, kraljica Kamila
foto: London News Pictures/Shutterstoc / Shutterstock Editorial / Profimedia

Princ Hari je poslednji put bio u Londonu na obeležavanju desete godišnjice Invictus igara, a tada se pisalo kako otac nije imao vremena za susret s njim jer je bio prezauzet. Koliko je poznato, Hari se poslednji put s ocem video u februaru ove godine, nakon što je kralj objavio da mu je dijagnostikovan rak.

(Kurir.rs/ The Telegraph/ L. S)

Bonus video:

02:14

ČARLS ĆE MORATI JOŠ GODINAMA DA VLADA, BRITANIJA JE U KRIZI! Heraldičar Grujić: Princ Vilijam sasvim drugačije shvata VLADAVINU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track