DVADESET GODINA UZBUĐENJA I EMOCIJA: 11 stvari koje niste znali o Prijateljima
Foto: Youtube/screenshot

Najpopularnija serija svih vremena

DVADESET GODINA UZBUĐENJA I EMOCIJA: 11 stvari koje niste znali o Prijateljima

Pop kultura -
Kortni Koks koja je u popularnim "Prijateljima" glumila Moniku ovih dana je proslavila svoj rođendan. Tim povodom objavljena je lista od 11 stvari za koje verovatno niste čuli.
Foto:Youtube/screenshot
Foto:Youtube/screenshot

1. Kortni je poput Monike vrlo uredna i često je čistila tuđe prostorije za presvlačenje. "Imala je najuredniju garderobu. Čak je čistila prostorije koje su koristili drugi glumci jer nije htela da ulazi ako su previše neuredne",rekla je jedna od producentkinja serije Marta Kaufman za Los Angeles Times još 1995. godine.

2. Glumci su izvlačili slamke da bi se dogovoili ko će dobiti najbolju garderobu.

3. Magazin Elle je 1997. godine objavio je priču o glumcima iz serije u kojoj su izneli "glasine o tome da su glumci potpisali neku vrstu ugovora da međusobno neće spavati". Kada su Coks upitali za to, ona je počela da se smeje, pa je izjavila da "nikada nije postojao nikakav dogovor".

4. Američki "Weekly" je 1996. godine imao veliki intervju s Dženifer Eniston, Lisom Kudrou i Kortni Koks, a posebno je bio zabavan njihov odgovor na pitanje šta bi se desilo da ih muške kolege iz serije vide gole. Dok je Kortni odgovorila da joj to ne bi smetalo, Eniston je rekla da im verovatno bilo neprijatno. Nakon toga Kortni je dodala da su svi poput braće i sestara na šta se Kudrou našalila: "Misliš nakon što smo prestali da spavamo jedni s drugima?".

5. Producenti su vodili detaljnu analizu koliko je koji glumac imao smešnih replika, kako bi bili sigurni da su svi podjednako zabavni. Analizu su radili pomoću grafičkih prikaza koji su sve vreme visili na zidovima iza kulisa. 6. Kortni Koks je imala posebno mesto koje se zvalo "Kortnina slatka kabina" na snimanju serije. Ona obožava brzu hranu, a za uživanje u poroku koristila je kutak koji je na kraju dobio i ime. 7. Metju Peri, Met LeBlank i Dejvid Švimer su igrali video igre u pauzama snimanja. 8. Pol Rad dobio je ulogu nakon što je direktor kastinga pored njegovog imena napisao samo – sanjar. 9. Glumci, na čelu s Dejvidom Švimerom su se pobunili jer je Dženifer Eniston stalno kasnila na snimanja. Glumica je priznala da se to dogodilo, ali da Švimer nije bio neprijatan. 10.Lisu Kudrou su na setu svi smatrali najpametnijom, usprkos liku kojega je glumila. Glumica, naime, nema ništa zajedničko s Fibi, a Kortni Koks je u jednom intervjuu rekla da je Lisa jedna od najpametnijih osoba koje je ikada upoznala. 11. Pre nego što su postali par u seriji, Kortni je rekla da ako Monika mora biti u vezi s nekim od "Prijatelja", to treba da bude Čendler. Godinu dana nakon te izjave Monika i Čandler su, u četvrtoj sezoni postali par.

(express.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track