Komedija o ljudima koji vode dvostruki život

Premijera Egon Savin postavlja nobelovca Pirandela

Komedija o ljudima koji vode dvostruki život

Pop kultura -
U komadu, pored Marka Živića, igraju Jovo Maksić, Ljubinka Klarić, Milica Milša i drugi

Komediju italijanskog nobelovca Luiđija Pirandela „Čovek, zver i vrlina“ postavlja Egon Savin. Predstavu s Markom Živićem u glavnoj ulozi publika će moći da pogleda u petak na scenu Beogradskog dramskog pozorišta.

- Pirandelo se bavi maskiranjem i demaskiranjem sveta. Mi živimo u svetu laži. Iza konvencionalnih maski krijemo prave nas koje ostvarujemo zadovoljavanjem onog zverskog u nama - objašnjava Savin i otkriva da se za ovog pisca opredelio jer je uspeo da napravi veliku revoluciju ne izneverivši osnovnu temu ljudskog licemerja.

- Čovek vidi svoje pravo lice, ali vraća svoju masku. Mi svi lažemo. Ne nužno zbog zla, već da bismo učinili ovaj život lakšim - kaže Egon, koji je u središte komada stavio licemerstvo društvene elite, intelektualca, čoveka koji bi morao da bude uzor građanima, a zapravo vodi dvostruki lažni život kao i svi mi.U komadu, pored Živića, igraju Jovo Maksić, Ljubinka Klarić, Milica Milša i drugi.- Moj lik je poludeo jer je otkrio ko je u suštini. Kad je spala maska, nije mu se svidelo šta vidi. U bezizlaznoj situaciji čovek dolazi do suštinske samospoznaje - rekao je Živić.(M. C.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track