NA MLEČNOM PUTU: Kusturičina bajka o ljubavi i ratu

Objavljene fotografije i plakat za film

NA MLEČNOM PUTU: Kusturičina bajka o ljubavi i ratu

Pop kultura -

Režirao sam savremenu bajku i u isti mah sve ovo bilo je jednako uzbudljivo kao bilo koji drugi film koji sam napravio, rekao je Emir

Dan uoči svetske premijere filma „Na mlečnom putu“ Emira Kusturice, objavljen je plakat za film, kao i nekoliko fotografija.

Ratno je proleće. Svakog dana mlekadžija prelazi borbenu liniju na magarcu, izbegavajući metke kako bi preneo svoj dragoceni tovar vojnicima.

- Režirao sam savremenu bajku i u isti mah sve ovo bilo je jednako uzbudljivo kao bilo koji drugi film koji sam napravio. U ovom sam otkrio lepotu i intenzivne, ljudske svetove. „Na mlečnom putu“ se razvio iz mnogih slojeva mog života. Ako bih mogao da uporedim svoj doživljaj filma nekad i sad, ovog puta bih se pomnije zagledao u prapočetak.

Ovo je veoma jednostavna priča, koja je iziskivala ogroman fizički napor i bila teža za pravljenje nego što bi se to moglo činiti. Dugo smo snimali, borili se s prirodom, uglavnom snimajući u eksterijerima, pošto sam tražio krajolike koji će odraziti duboki skriveni univerzum glavnih junaka: čoveka i žene koji se zaljubljuju jedno u drugo, i koji su radi da se žrtvuju u prirodi - rekao je Emir Kusturica.Film traje 125 minuta i još nije poznato kad će biti srpska premijera.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track