PAZITE PRE ŠEROVANJA: Ženi preti godinu dana u zatvoru zbog tagovanja na Fejsbuku!
Foto: Profimedia

Oprez

PAZITE PRE ŠEROVANJA: Ženi preti godinu dana u zatvoru zbog tagovanja na Fejsbuku!

Tech -
Tagovanje prijatelja ili članova porodice na slikama i objavama na Fejsbuku deluje bezazleno, ali jedna žena je upala u veliku nevolju zbog toga, pa će možda i da završi u zatvoru.

Marija Gonzales se suočava sa mogućnošću kazne od godinu dana zatvora jer je tagovala svoju bivšu zaovu - Miribel Kalderon, u postu u kome je nazvala glupom.

"Ti i tvoja porodica ste jadni", pisalo je u drugom postu ove ogorčene žene. Obično bi cela situacija rezultovala žučnom raspravom preko poruka, ali ova situacija je bila znatno ozbiljnija, kako prenosi Njujork Post.

Miribel je imala nalog za zaštitu, koji je izvadila nakon što se Marija razvela od njenog brata Rafaela. Negativni je post na Fejsbuku je bio jasno kršenje te zabrane. Marija se pravdala da to nije jasno precizirano, ali je sudija presudio da jasno piše da joj je zabranjeno da kontaktira Miribel na bilo koji način, uključujući mejl, Fejsbuk i sl.

Gonzalesova se sada suočava sa kaznom od godinu dana zatvora i izgleda da se njen advokat neće žaliti na odluku suda. Ovo je samo još jedan u nizu primera da bi tebalo da pazite šta kačite na društvene mreže, jer kada je jednom tamo, to je to.

Foto Profimedia
Foto Profimedia

(Njujork Post)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track