Zakarberg prodajom akcija uštedeo 174 miliona dolara
Foto: BETA

Zakarberg prodajom akcija uštedeo 174 miliona dolara

Tech -
Zakerberg je prodao 30,2 miliona dolara akcija i zaradio 1,13 milijardi dolara, a od srede je cena akcije Fejsbuka pala na 31 dolar, što znači da je on uštedeo 174 miliona dolara

NJUJORK- Vlasnik i osnivač Fejsbuka Mark Zakerberg, kao i vodeći investitori u ovoj kompaniji uspeli su da sačuvaju milione dolara, jer su prodali svoje akcije čim je počela prodaja na njujorškoj berzi.

Zakerberg je prodao 30,2 miliona dolara akcija i zaradio 1,13 milijardi dolara, a od srede je cena akcije Fejsbuka pala na 31 dolar, što znači da je on uštedeo 174 miliona dolara, što je veoma razbesenelo male akcionare, piše hrvatski portal 24 sata.hr.

Naime prema pisanju ovog portala nekoliko dana pre javne ponude akcija šefovi su imali pred sobom izveštaj da se očekuje niža zarada, što bi verovatno smanjilo vrednost cene akcija.

Zbog ovakvih mahinacija mali akcionarisu već podneli tužbe jer nisu bili obavešteni o smanjenim izgledima uspešne zarade, a u novonastaloj aferi kreirana je i skraćenica “Zaked” sa kojom se označavaju investitori koji su izgubili u trgovanju akcijama Fejsbuka.

Poslednja porcena kaže da bi vrednost akcije Fejsbuka mogla da iznosi do 9,59 dolara, što je još niža cena od one po kojoj ju je Zakerberg prodao.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja