Srbin pobedio na Jutjubu

Srbin pobedio na Jutjubu

Tech -
Profesor informatike Saša Popović iz Niša pobedio je na konkursu u Americi sa tutorijalom u kome objašnjava kako snima "Jutjub" klipove iz matematike

NIŠ - Srpsko a najbolje!Profesor informatike Saša Popović iz Niša, poznat po sajtu „Uči slobodno“, pobedio je na konkursu u Americi sa tutorijalom u kome objašnjava kako snima "Jutjub" klipove iz matematike.

U žiriju su bili najeminentniji svetski stručnjaci iz kompanija "Adob sistems" i "Lynda.com" koji su dali najviše ocene njegovom tutorijalu u kome objašnjava kako snima "Jutjub" klipove iz matematike.

Takmičenje se odvijalo u organizaciji firme Dika Meklanda, poznatog informatičkog stručnjaka iz Kolorada.Njegova firma organizovala je takmičenje na temu tehnika fotošopa, ilustratora i posebna kategorija takmičenja gde je mogao da se koristi bilo koji softver.Upravo u toj kategoriji okušao se Popović i osvojio prvu nagradu.

“Napravili smo jedan video trening na engleskom i da ga postavimo na "Jutjub", to su kasnije vrhunski i svetski priznati stručnjaci pregledavali i ocenjivali", rekao je Popović.

Prva nagrada, koju sam osvojio, jeste paket softvera i programa za video treninge, dakle oprema, koju ću nadam se uskoro dobiti.

Sada Popović treba da obezbedi sredstva za plaćanje carine koja iznosi 150.000 dinara."Sada tražim načine da obezbedim novac kako bi ta oprema što pre stigla u Srbiju i da nastavim sa daljim radom“, istakao je Popović.

Popović je rođen u Nišu 1978. godine, gde je završio srednju školu i diplomirao na Elektronskom fakultetu.Trenutno je zaposlen kao nastavnik informatike i računarstva u dve niške osnovne škole “Branko Radičević” i “Dušan Radović”. Učenicima osnovnih škola najpoznatiji je po projektu „"Jutjub" priprema osmaka za završni ispit".

http://www.youtube.com/watch?v=SCSOs2rKHQs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track