Najtanji tablet ima 6,9 milimetara

Novo iz Sonija

Najtanji tablet ima 6,9 milimetara

Tech -
Japanski tehnološki gigant predstavio Xperia Tablet Z, koji bi tokom leta trebalo da bude pušten u prodaju

Sve tanje i tanje.Nakon što je pokazao svoj novi smartfon „Xperia Z“ na sajmu u američkom gradu Las Vegasu, japanski tehnološki gigant „Soni“ predstavio je najtanji tablet na svetu - „Xperia Tablet Z“. Njegova debljina je samo 6,9 milimetara, što ga čini tanjim i od „Eplovog“ „ajped minija“ od 7,2 milimetra, koji je dosad nosio titulu najtanjeg tableta. Ovim potezom „Soni“ je poslao jasnu poruku konkurenciji, prvenstveno „Eplu“ i „Samsungu“, koji drže najveći deo tablet tržišta, da je spreman ravnopravno da se bori sa liderima.Najbolji video-procesor „Xperia Tablet Z“, pored male debljine, težak je svega 495 grama, a Japanci tvrde da je novi uređaj otporan na vodu i prašinu. Kad je u pitanju njegova konfiguracija, nije ništa slabiji od konkurenata. Ima Quad-Core procesor od 1,5Ghz, 2GB RAM memorije i 32 GB memorije za podatke, a može da se proširi SD memorijskom karticom. Ekran osetljiv na dodir od 10,1 inč poseduje HD rezoluciju (1.920x1.200). Kamera „Exmor R“ sa zadnje strane ima 8,1 megapiksel i pokreće je najbolji video-procesor Mobile Bravia, kojim se dobija fantastična dubina slike. Aparat radi na Android 4.1 operacionom sistemu, a baterija je jačine 6.000 mAh.Zvuk je 3DJoš jedan jedinstveni tehnološki dodatak kod ovog tableta je S-Force Front Surround 3D, koji je u stanju da prenese kretanje zvuka, ima osećaj za prostor i automatski poboljšava reprodukovani zvuk. Tablet će biti dostupan samo u crnoj i beloj boji. „Soni“ je zasad najavio da će se „Xperia Tablet Z“ u prodaji na japanskom tržištu naći u proleće ove godine, a ostatak sveta mogao bi da ga kupi od leta ili tek od zime.

Skuplji od EplaJedino što „Soni“ nije saopštio jeste cena po kojoj će se prodavati „Xperia Tablet Z“, a svetski mediji smatraju da će najtanji tablet na svetu koštati oko 400 dolara. Takva cena bila bi za 70 dolara viša od „Eplovog“ „ajped minija“, što će umnogome odrediti kako će se novi uređaj prodavati.

Xperia Tablet ZDebljina: 6,9 milimetaraTežina: 495 gramaProcesor: Quad-Core na 1.5 GhzOperativni sistem: Android 4.1Baterija: 6.000 mAhEkran: 10,1 inčaKamera: 8,1 megapikselCena: oko 400 dolara

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track