NASA: Kako se spremaju telefoni za svemir

Svemirski mobilni

NASA: Kako se spremaju telefoni za svemir

Tech -
Američka svemirska agencija najčešće se odlučuje za Neksus S zbog mogućnost da ga lako otvore pošto ima samo šest šrafova

NASA je otkrila proces koji koristi za spremanje telefona za put u svemir. S obzirom na to da inženjeri moraju da modifikuju i telefon iznutra kako bi ga spremili za put u svemir, najradije se odlučuju za Neksus S zbog mogućnost da ga lako otvore pošto ima samo šest šrafova.

Posle otvaranja telefon se modifikuje za rad sa AA baterijama pošto one „lepše propadaju“, sudeći po vođi projekta Marku Misajeru. U najgorem slučaju, ukoliko dođe do eksplozije ili paljenja baterija, AA baterije samo ispuštaju tečnost, a nju je mnogo lakše lokalizovati.

Telefoni takođe dobijaju aplikaciju pod nazivom "Sensor Data Logger" koja prati performanse telefona u mikrogravitaciji. Ovu aplikaciju moguće je skinuti sa "Google Play" prodavnice.

Svi računari unutar međunarodne svemirske stanice su "ThinkPad T61" laptopovi sa Vindouz XP SP 3, a ova konfiguracija se tradicionalno ne slaže dobro sa Neksusom S. Međutim, NASA inženjeri uspeli su da premoste i taj problem.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track