MARK ZAKENBERG: Razočaran sam!
Foto: Beta

Berza

MARK ZAKENBERG: Razočaran sam!

Tech -
Loši rezultati koje društvene mreža Fejsbuk beleži na berzi iznenadili su i razočarali sve nas, priznao je osnivač Fejsbuka Mark Zakerberg

Loši rezultati koje društvene mreža Fejsbuk beleži na berzi iznenadili su i razočarali sve nas, priznao je osnivač Fejsbuka Mark Zakerberg.

"Nažalost, mi nemamo nikakvu kontrolu nad tim kolika je cena naših akcija na berzi, naročito kada su kratki vremenski periodi u pitanju. Svi smo razočarani", kazao je Zakerberg u razgovoru za "Financial Times". Prilikom izlaska na berzu, Fejsbuk je bio prva kompanija čija je vrednost procenjena na sto milijardi dolara. Međutim, od tada vrednost akcija Fejsbuka neprestano pada. Zakerberg tvrdi da je priča o Fejsbuku bez sumnje uspešna, dodajući da veruje u pozitivne rezultate na duže staže, uprkos dosadašnjem lošem iskustvu na berzi. Vrednost njegovog udela u Fejsbuku procenjuje se na oko jedanaest milijardi dolara. Na nedavno održanom sastanku sa akcionarima koji imaju svoj udeo u Fejsbuku, Zakerberg je prisutne uveravao da ne dižu ruke od te društvene mreže koja će se uspešno izboriti sa konkurentima. "Nijedan od sada aktuelnih trendova, kako analize pokazuju, ne stoji na uspešnom putu Fejsbuka na bilo koji način", kazao je Zakerberg. On je objavio i podatak da je u proteklih godinu dana broj "lajkova" i komentara na Fejsbuku porastao za pedeset odsto u odnosu na 2011. godinu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track