OVO VAS MOŽE ODVESTI U PRERANU SMRT: Zvocanje je okidač za srčane bolesti i kancer!

Oprez

OVO VAS MOŽE ODVESTI U PRERANU SMRT: Zvocanje je okidač za srčane bolesti i kancer!

Život -
Glavni uzrok je velika količina stresa koji proizlazi iz odnosa sa partnerom koji ima neprestanu potrebu za prigovaranjem, objašnjavaju naučnici

Stalni zahtevi, preterana očekivanja kao i prigovori koji idu uz to zaista su smrtonosni, pokazala je studija sa danskog Univerziteta Kopenhagen.

Prema ovoj studiji, ljudi čiji ljubavni partner ima naviku da redovno "zvoca" imaju čak dvostruko veći rizik od prevremene smrti u srednim godinama.

Glavni uzrok je velika količina stresa koji proizlazi iz odnosa sa partnerom koji ima neprestanu potrebu za prigovaranjem, objašnjavaju naučnici. Zbog toga pada imunitet, a to može da rezultira hroničnim upalama, srčanim bolestima a može postati i okidač za karcinom. Muškarci su u toj situaciji ugroženiji, prvenstveno jer se oni manje poveravaju svojim prijateljima o problemima u vezi, pa tako samo nakupljaju frustracije.

S druge strane, žene će se rešiti dela stresa ogovaranjem partnera koji stalno prigovara svojim prijateljicama.

"Osim prevelikih očekivanja partnera, velik problem uzrokuje i zvocanje članova porodice, a muškarci imaju čak 34 odsto veći rizik od prevremene smrti nego žene kada su u pitanju ovi uzroci", rekla je dr. Rike Lund.

(Avaz.ba)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track