Da ne vise stomak i guza!

Serija vežbi fitnes instruktora Milana Lazovića

Da ne vise stomak i guza!

Život -
Vežbe nisu komplikovane, a rezultat je vidljiv za nepunih mesec dana

Za ove vežbe niste čuli. Jačaju telo. Zbog njih ćete biti lepši. Za razliku od prethodne serije, objavljene u prošlom broju Dr Kurira, koja je osmišljena za jačanje leđa, ova ima za “zadatak” da podigne guzu i zategne stomak.

- Samo pola sata dnevno, tri puta nedeljno dovoljno je da probudite svoje stomačne mišiće i da ih zategnete. Zajedno s njima, vežbe koje budete radili uticaće i na podizanje gluteusa (guze) - objašnjava fitnes instruktor Milan Lazović.

Prema njegovim rečima, zategnuti stomačni mišići ulivaju poverenje, a i nema osobe na ovom svetu koja ne želi da ima ravan stomak na kome se naziru pločice.

- Ove vežbe nisu komplikovane i ne oduzimaju mnogo vremena, a rezultat je vidljiv za nepunih mesec dana. Zato što su specijalno osmišljene za taj deo tela, a usput aktiviraju i butne mišiće. Za svaku od njih potrebno je po nekoliko sekundi, a od kondicije pojedinca i želje za promenom zavisi koliko će te ih puta ponoviti. Što više ponavljanja, to će pre rezultati biti vidljivi - ističe Lazović

On objašnjava da, osim toga što se postiže željeni izgled stomaka, ove vežbe povećavaju pokretljivost tela.- Postajete dinamičniji. Neće vam biti teško da se sagnete i da potrčite za autobusom, a sa druge strane, rasterećujemo leđne mišiće. S jačim trbuhom sve je lakše - poručuje instruktor, dok nam Katarina Stefanović s osmehom demonstrira svaku vežbu pojedinačno nekoliko puta.

A Brod ka broduVažna je vežba za stomačne mišiće i donji deo tela. Izgleda lako, ali verujte da nije. U svakom od položaja (vidi sliku) treba ostati od tri do pet sekundi. A treba je ponavljati do minut i po. Broj ponavljanja zavisi od pojedinačnih mogućnosti.


B Vežba za zadnjicu (gluteus)

Izvodi se u čučećem položaju i u raskoraku, sa odmicanjem noge suprotno od položaja tela. Vežbu treba ponoviti vezano 25 puta, u trajanju od 35 do 45 sekundi.


C Iskorak sa istezanjem

Dok radite ovu vežbu možete rukama istezati elastičnu traku ili držati tegove. Počinje s iskorakom u stranu, vraćanje u uspravni položaj u kome se telo rotira u suprotnu stranu. Ponoviti je od pet do 10 puta.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track