Istegnite butine i smanjite njihov obim!

Serija vežbi fitnes instruktora Milana Lazovića

Istegnite butine i smanjite njihov obim!

Život -
Istegnite butine i smanjite njihov obim!

Izvukli ste uske pantalone iz ormana. Stojite pred ogledalom i nešto vam bode oči. Butine su vam kao balvani i vreme je da smanjite njihov obim! Dovoljno je da poslušate savet fitnes instruktora Milana Lazovića i počnete vredno da radite na svom izgledu.

U prethodna dva broja Dr Kurira pokazali smo vam kako da smanjiti bol u leđima i zategnete stomak i guzu. Sada pogledajte vežbe koje će vaše butine učiniti lepšim.- U ovoj seriji vežbi akcenat stavljamo na gornji deo nogu. Ipak, to ne znači da ćemo zapostaviti ostale mišiće centralnog dela tela, na kojima je teret svakog našeg pokreta - kaže Milan Lazović.

On naglašava da ove vežbe nikako nisu za bildovanje mišićne mase.- Njima postižemo vretenast izgled nogu - kaže instruktor.

Prema njegovim rečima, da bismo lakše shvatili koja je vežba za koje mišiće dobra, prepoznaćemo po osećaju u nogama tokom izvođenja vežbi.- Svaku vežbu koju budete uradili osetićete blagu bol ili zatezanje mišića koje aktivirate. Posebno u butinama prilikom vežbe “čučanj ekspres”, koju pokazuje Katarina Stefanović (vidi sliku C).

Vežba koja će rasporediti napor na veći deo tela je podizanje kukova. Kod nje pored butina aktiviramo i vrlo bitne leđne mišiće.

S druge strane, vežbom “supermen bana” opustićete leđa, ali ćete zato aktivirati butine - navodi Lazović i dodaje da poslednju vežbu preporučuje posle svake serije koje smo vam dosad pokazali.- Sve vežbe trebalo bi spojiti i raditi ih dva puta nedeljno, a početnici ne duže od po pola sata. Vremenom, kako budete jačali mišiće, vežbajte duže - kaže Milan Lazović.

A Podizanje kukovaPostavite telo u bočni položaj, naslonite se na lakat ruke na kojoj ležite. Vežba se ogleda u konstantnom podizanju kukova i vraćanje u početni položaj, bez dodirivanja poda. Uraditi 10 ponavljanja po strani.

B Supermen banana

Lezite opruženi na stomak. Istovremeno odignite ruke i noge od poda, zadržite ih u takvom položaju oko pet sekundi. Posle toga okrenite se na leđa i ponovite. Ponavljanja bi trebalo da traju oko 35 sekundi.

C Čučanj ekspresZvuči komplikovano, ali je jednostavna. Raširite noge u čučnju i rukama dodirnite pod. Iz tog pokreta, ne suviše brzo, uspravite se i raširite ruke. Osetićete blago istezanje trbušnih mišića. Vežbu ponovite 10 puta.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track