HIRURG DEJAN MILUTINOVIĆ OTKRIVA: Najveće GRUDI U EVROPI traže SRPKINJE! Šestica im taman!
Foto: Promo/AP/Shuttersock

Plastična hirurgija

HIRURG DEJAN MILUTINOVIĆ OTKRIVA: Najveće GRUDI U EVROPI traže SRPKINJE! Šestica im taman!

Život -

Specijalista plastične i rekonstruktivne hirurgije dr Dejan Milutinović kaže da većina Evropljanki traži grudi trojku, a Srpkinje, nećete verovati, zadovoljava u većini slučajeva samo šestica.

Naime, nekada su žene morale da se zadovolje dvojkama i trojkama (što je stručno rečeno 280ml), ali je od pre deset godina moguće da im se ugrade četvorke (400 ml), ali im ni to nije dovoljno, pa se danas ugrađuju i šestice. E, te šestice, kako kaže hirurg Milutinović, Srpkinje najviše vole.

"Mnogo pacijentkinja dođe i kažu: Doktore, imam dvojku, hoću četvorku, a možda i više. Najveće implante koje sam uradio su šestica", rekao je hirurg Milutinović.

"Postoji mnogo razloga zbog kojih se žene odlučuju na korekciju ili uvećanje grudi. Uglavnom jer su nezadovoljne izgledom grudi, velićinom i oblikom. Mnoge žene imaju prirodni deformitet ili jako male grudi pa zbog toga imaju kompleks. Neke nakon porođaja i dojenja izgube lep oblik i veličinu, neke zbog postojeće asimetrije grudi, ali ima i onih koje žele da promene oblik i veličinu", rekao je doktor Milutinović.

Kako kaže, pacijentkinje sama bira hirurga, a on određuje veličinu implanta prema anatomskoj građi i stanju tkiva.

"Najprihvatljivija veličina je ona koja ženskim grudima daje prirodan izgled. U takvim situacijama, hirurg mora da bude i dobar psiholog kako bi razumeo prave motive za što većim grudima. U slučaju da ti motivi sežu dalje i dublje od zdrave logike za lepšim izgledom, hirurg odbije takvog pacijenta", objasnio je dr Milutinović..

Kada je reč o sigurnosti ugradnje silikonskih implantata, hirurg naglašava da su CE sertifikovani implantati apsolutno sigurni i mnogo bolji nego pre tri godine.

Foto Shutterstock
Foto Shutterstock

"Istraživanja su pokazala da komplikacije mogu da se jave, ali tako retko da je statistički beznačajno. Današnja hirurgija toliko je napredna da su se ovakve komplikacije svele na nulu", rekao je dr Milutinović, obajašnjavajući da žene posle ugranje silikona mogu i da doje.

Doktor Milutinović kaže i da postoperativni tok nije dug niti mnogo naporan.

"Podrazumeva se da će biti otoka, modrica i drugih nelagodnosti kao što su zavoji, osećaj zategnutosti. Međutim, sve to prestaje za nekoliko dana, maksimalno za nekoliko nedelja", upozorio je doktor, napominjući da kratka postoperativna faza neće biti nikakav problem ako su pacijentkinje motivisane da lepo izgledaju.

Foto AP
Foto AP

BONUS VIDEO:

Po uzoru na poznate dame: Izgledajte seksi i na debelom minusu!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track