(FOTO) ISPUNILA MU POSLEDNJU ŽELJU: Tinejdžer (16) se oženio 3 dana pre nego što će umreti!
Foto: Facebook

Dirljiva priča

(FOTO) ISPUNILA MU POSLEDNJU ŽELJU: Tinejdžer (16) se oženio 3 dana pre nego što će umreti!

Žena -
Hrabri tinejdžer je izgubio bitku sa tekom bolešću, ali tek pošto je postao oženjen čovek. On je svoju devojku Ejmi zaprosio pošto je saznao da mu je ostalo samo nekoliko dana života

BIRMINGEN - Ejmi Kresvel (16) je ispunila poslednju želju Omara Al Šaika (16) jer se udala za njega tri dana pre nego što je preminuo od leukemije. Venčanje se održalo u birmingenskoj bolnici "Kraljica Elizabeta".

Hrabri tinejdžer je izgubio bitku sa tekom bolešću, ali tek pošto je postao oženjen čovek. On je svoju devojku Ejmi zaprosio pošto je saznao da mu je ostalo samo nekoliko dana života.

Uz dozvolu roditellja, par se venčao na emotivnoj ceremoniji, okruženi porodicom i prijateljima. Stavivši prsten od cveća na Ejmin prst, Omar je rekao da "želi da seo svet vidi da se oženio njome".

"Bilo je veoma tužno, ali veoma slatko" rekla je bliska pijateljica Džo Kalaf, čiji sin Sem takođe boluje od leukemije i nastavlja: "Omar nije mogao da prestane da se smeši, bilo je veoma lepo".

U martu ove godine je objavljeno da je Omaru samo tri meseca da pronađe odgovarajućeg donatora koštane srži. Bivši pilotski kadet i ljubitelj sporta je saznao da je bolestan pošto se onesvetio tokom fudbalske utakmice. Pošto je Omar arapskog i romanskog porekla, pronalaženje donatora je bio veoma tešak posao pa je, nažalost, izgubio trku s vremenom. Kada su pronašli odgovarajućeg donora, Omar je bio previše bolestan da bi operacija bila uspešna.

Posle poslednje runde hemoterapije, lekari su mu saopštili tužnu vest da je rak suviše uznapredovao.

"Doktori su sa suzama u očima rekli Omaru vesti", ispričala je Džo (39) čiji sin je ležao u susednom krevetu.

Ejmi je bila sa Omerom i njegovom mamom u bolnici kada ju je zaprosio.

"Pitao je da mu pronađu cveće. Reako je da mu je potrebno da napravi prsten. Rekao je da želi da ceo svet vidi da se oženio njome", seća se Džo, majka troje dece.

Tako su se njih dvoje venčali samo par dana pošto je saznao da će umreti. Ejmi je obukla ružičastu matursku haljinu, a Džoina ćerka Lulu je bila njena deveruša. Par se venčao na muslimanskoj ceremoniji u bolnici.

"Omar je želeo da ide kući kako bi uzeo odeću specijalno za venčanje, a ja sam imala svečanu haljinu od nekog snimanja koje sam radila. Prijatelj im je pozajmio bidermajer. Na ceremoniji Omar je rekao 'Ona će zauvek biti moja žena'", ispričala je Džo.

Nažalost, samo tri dana kasnije, Omer je preminuo, a jutros je sahranjen.

Omar sa mamom, Foto: Facebook
Omar sa mamom, Foto: Facebook

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track