Reč je o salati koja može da se jede kao prilog jelima ili zaseban obrok.
Džesiku Albu smatraju jednom od najlepših i najzgodnijih slavnih mama. Na pitanje kako uspeva da održi takav izgled, ona kaže da je tajna u salati koja je bogata beta karotenom.
“Veći deo salate čini narendana šargarepa koja je bogata beta-karotenom koji se u telu pretvara u vitamin A i pomažu u regeneraciji kože pružajući zaštitu od sunčevih zraka. Tu je i avokado koji predstavlja zdravi izvor belančevina i masnoća koji zasićuju organizam, podstiču rad metabolizma i sagorevanje masnih naslaga. U ovaj moćni miks dodajte i čeri paradajz koji je odličan izvor antioksidanta likopena koji poboljšava izvor zdravih masnoća koji podstiču rad metabolizma i sagorevanje masnih jastučića”, kaže Alba.
Sastojci:2-3 narendane šargarepe1 avokadošaka čeri paradajzalimunov sokmaslinovo uljePriprema: Narendajte šargarepe, čeri paradajz isecite na polovine, a avokado naseckajte na komadiće. Sve zajedno pomešajte i začinite limunovim sokom i maslinovim uljem.