ZORAN PRONAŠAO NOVČANIK, PA VOZIO 30 KM DO VLASNIKA: Umesto "hvala" usledio je SKANDALOZAN OBRT! Ubuduće stavljam pare u džep FOTO
Foto: Shutterstock

POKAJAO SE

ZORAN PRONAŠAO NOVČANIK, PA VOZIO 30 KM DO VLASNIKA: Umesto "hvala" usledio je SKANDALOZAN OBRT! Ubuduće stavljam pare u džep FOTO

Život -

U Hrvatskoj se izvesni Zoran našao u žiži javnosti zbog neobične situacije u kojoj se našao.

Čovek tvrdi da je pronašao izgubljeni novčanik, a onda se odvezao 30 kilometara do vlasnika, kako bi mu ga vratio, da bi zauzvrat bio prijavljen policiji.

“Našao novčanik, vozio 30 km do adrese da vratim to čoveku, do policije imam 40, računam bliže je. Lik hoće da slika moju ličnu kartu, ja mu ne dam, on zapisao broj tablice i prijavio policiji sumnju u krađu identiteta. Ovi došli po mene u firmu u 08:00, tražili slike po mobilnom”, napisao je Zoran.

Potom je nastavio u drugoj poruci:

“Uzeli izjavu i nakon četiri sata odbacili sve i pustili me kući. Ako ubuduće nađem nešto od nekoga... pare u džep, dokumenti u smeće i doviđenja”.

Ljudi su komentarisali situaciju u kojoj se našao, a svako je imao drugačije viđenje.

“Ne znam gde je moj pokojni ćale iskopao izreku ‘ako nekome nešto učiniš - sam si kriv’, ali toliko je puta citiram da već dosadih”, napisao je jedan.

policija, rotacija
foto: Profimedia

Potom se nadovezala jedna žena: “Ja našla pre mesec dana, okrenula 5 brojeva da dođem do lika, poslao devojku, ona pokupila uz poluhvala, ja se malo uvredila, a vidi kako sam mogla proći”.

Još jedan čovek je prepričao loše iskustvo:

“Drugar našao novčanik, vlasnik je počeo da tvrdi da je tu bilo ne znam koliko para, hteo da ga nabedi da je lopov. Zbog takvih što kažeš ti - lovu u džep, novčanik u smeće i ćao. Jedino što možda neki stvarno pošten čovek može da nagrabusi zbog budala”.

Na kraju, mnogi su pohvalili postupak Zorana:

“Ovako si ljudski odradio u protivnom bi se osećao kao ološ. I opet ćeš ako budeš uveden u to iskušenje. Veruj mi”.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track