Zavejani atletičari Vojvodine u Mađarskoj
Foto: Čitaoci Kurira

Imaju dovoljno hrane i vode

Zavejani atletičari Vojvodine u Mađarskoj

Ostali sportovi -
Trener atletičara potvrdio da su atletičari dobro, da imaju dovoljno hrane i vode

NOVI SAD - Trener u Atletskom klubu "Vojvodina" Goran Obradović izjavio je danas da su mladi atletičari tog kluba koji su zavejani u Mađarskoj dobro, da autobus ima dovoljno goriva i da čekaju ekipe da raščiste sneg.

Obradović je izjavio Tanjugu da se u 10.45 sati čuo sa Draganom Đorđević koja je trener u klubu i koja se nalazi u autobusu zajedno sa zavejanim atletičarima.

"Najbitnije je da su deca dobro, imaju dovoljno hrane i vode. U autobusu ih je zajedno sa vozačima, trenerima i vođama puta tačno 50", kazao je Obradović.

On je rekao da će se mladi atletičari čim budu u mogućnosti vratiti za Srbiju, jer su definitivno zbog snega zakasnili na takmičenje u Dortmundu.

Mladi atletičari iz Novog Sada su već više od 17 sati zavejani u Mađarskoj na području grada Đera, a nema zvaničnih obaveštenja u kom roku bi put mogao biti očišćen i oni oslobođeni iz snežne barijere.

U Mađarskoj je zbog vejavice zatvoren autoput M1 od Budimpešte do Beča i M7 od Budimpešte prema Balatonu, u vozilima je ostalo zarobljeno više hiljada ljudi, a ekipe rade se na izvlačenju vozila i zbrinjavanju ljudi, rekao je danas konzul Ambasade Srbije Milan Vukosavljević.

"Ekipe Službe za vanredne situacije Mađarske su na terenu, rade na evakuaciji ugroženih", rekao je Vukosavljević Tanjugu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track